Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost pergonal ali gonal

pergonal ali gonal

Zdravo!

v prvem postopku sem dobila pergonal, sedaj pa sem zasledila, da nekatere
dobite gonal. Meni še nihče ni nikoli omenil gonal-a, sem pa nekje prebrala,
da so te injekcije manj boleče.
Ali katera ve kaj več o tem?

Hvala za odgovore in veliko sreče

Jerneja

Gonal naj bi se sedaj pogosteje uporabljal od Pergonala (baje le tega skoraj ni mogoce dobiti). Sama sem bila v postopku IUI enkrat na enem in enkrat na drugem, pri IVF-u pa na Gonalu. Ni bilo bistvenih razlik pri injekcijah.
Daje pa baje Gonal lepse in bolj kakovostne jajcne celice.
Pa se bistveno drazji je…

Jaz sem dobivala oboje – najprej cca 3 tedne Suprefact, potem pa še Gonal.
Suprefact v ramo, Gonal-F pa v “pehto”.

Med prvo terapijo sem pa dobivala Suprefact (tudi cca 3 tedne), potem pa Pergonal.

Nisem imela občutka, da bi bila med njima razlika – mene ni bolelo nikoli.

Natasha

Pozdravljena!

Tudi meni niso nic rekli v prvem postopku, da obstaja gonal.Potem pa sem lahko samo si se mislila mogoce pa ga bom drugic dobila in res sem ga. No imela sem manj celic kot pri pergonalu ampak mislim, da ne igra posebne vloge kaj dobis. Ene recimo bolje reagirajo na pergonal.
Pergonal so bolj bolece injekcije ker jih je treba dajat v misico gonal pa se lahko daje v podkozje.
Je pa res, da je gonal cistejsi in je vec dolocenega hormona v njem.
Novica je: na GK imajo spet pergonal!!

Lp.

Gonal-F je baje bolj prečiščen od Pergonala ( oba sta od istega proizvajalca) Po neuradnih podatkih od med. sestre iz Leonišča sem izvedela, da s pomočjo Gonala-F proizvedeš manj, ampak kvalitetnejše jajčne celice, medtem ko jih imaš pri Pergonalu več, a žal niso tako kvalitetne.
Dobivala sem oboje vendar ne morem reči, katere so bolj zoprne.

Pozdravček

P.S.: Samo za primerjavo: baje je bila lani ena ampula Pergonala 2.500,00 SIT, ena ampula Gonala-F pa 6.000,00 SIT

Drage punce, zdaj apa mi se povejte zakaj se te tablete uporabljajo, in zakaj jih moras kupit, ali niso na recepr?
Kaj ti jih zdravnik predpise? V kaksnih primerih jih vzames.?
Jaz sem bila IUI, pa sem dobila Dabroston.
lp
Hana

Hana, ti si verjetno jedla Klomifen; ponavadi gre tako: 2 ciklusa IUI s Klomifenom, 2 ciklusa IUI z injekcijami (Pergonal, Gonal). Dabroston se daje za podporo morebitni nosečnosti.

Zdaj pa šibam, se beremo jutri!

LP, Andreja1

Hahahahha, PEHTA! To je pa danes stavek, ki me je spravil v smeh! Natasha, ti si faca! Pehta, hahahahahahhah..
Hvala ti, ker si poskrbela, da se mi je razvedril obraz!

Hej, na kaj se tole nanaša, Taja? Jaz bi se tudi smejala… 🙂

Manj boleče so zato,ker si jih lahko daješ v podkožje.Pergonal pa je treba dajati v mišico,torej muscularno.Glede učinka pa mislim,da je enako.
Še nekaj ,gonal je veliko dražji,tako da na kliniki mogoče kdaj škrtarijo z njim…..(ena ampula gonala je 6800 sit,pergonal pa menda 3000)
Katja

Saj jih dobiš na recept razen, če si pri Rešu ali če že pokuriš vse 4 poskuse na kliniki. Vse ostalo pa ti je lepo razložila Andreja 1.

Hana, kakšno pa je počutje danes?

Zdravo Katja,

jaz začnem drugi teden enkrat s pergonalom, bi pa raje gonal, ker
bi si injekcije dajala sama doma. Ali mogoče veš, če lahko prosiš
da ti predpišejo terapijo z gonalom, ali si to lahko privoščiš samo
samoplačniško?

Jerneja

Jaz sem dobila vedno gonal,tako da mi ga ni bilo treba prositi.Na tvojem mestu bi kar vprašala,in to kar tvojega ginekologa na kliniki.Če bi pa že morala kaj plačati,bo to samo razlika med pergonalom in gonalom.
LP katja

Hvala Katja, res bom poklicala svojega ginekologa na kliniki in ga vprašala
kako je s tem.

Želim ti vse dobro, prav tako vsem ostalim na tem forumu.

Jerneja

New Report

Close