Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pekoči in boleči nos

pekoči in boleči nos

Pozdravljeni!
Pišem vam zaradi moje mame. Ima 63 let in že več mesecev ima pekoč občutek v nosu. Dve leti nazaj je imela podoben problem, ko jo je peklo nekje v predelu žrelnice, a se je po uporabi homeopatskih kapljic in prihoda pomladi težava izredno izboljšala. Z vstopom v preteklo jesen pa se je težava znova ponovila in se preselila v notranjost oziroma konec nosu. Vsako jutro pravi, da jo boli glava v predelu sinusov (čelo, za očmi in pod očmi), govori o občutku pritiska v glavi in tudi oči ima zjutraj včasih rdeče in si lajša problem s Prokulinom. Pekoč občutek je vseskozi prisoten. Danes je opazila, da je konica nosu, kjer jo v notranjosti peče, tudi navzven pordela.
Sama zavrača obisk zdravnika, zato vas prosim za pomoč. Moram povedati, da je preiskusila že vrsto pomagal: od pršil do mazil za nos, izpiranje nosne votline, sinupret,… Zelo pogosto mora jemati lekadol, da ji pomaga pri bolečini v glavi.

Hvala

Spoštovani,

težave so verjetno povezane z virusnimi okužbami dihal in s suhim zrakom. Priporočam fiziološko raztopino in vsaj za 1 mesec kortikosteroidno pršilo za nos. Če ne bo bolje, pa obisk zdravnika.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close