Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pekoče bolečine

pekoče bolečine

lepo pozdravljeni!

Že nekaj let opažam pekoče bolečine, ki prihajojo od prseh navzdol,ter levo in desno prek trebuha.Ob menstruaciji imam prva dva dni hude bolečine,za kar uporabljam buscopan tablete,problem je v temu,da se mi v tem času trebuh “napihne”.Na neki kontroli so pred časom ugotovili,v ledvici več malih kamnov velikosti 1,1cm,premajni,za na UV.Včasih,ko nimam menzesa,pa se pojavijo bolečine v obliki krča ki traja kake pol ure do ure pol pa mine,ne glede,zjutraj,opoldne, popoldne.Bojim se da imam pruh,ali pa slepič,ali kaj drugega.Kaj predlagate?Visoka sem 160,težka pa 60.Bolećine sem opazila tudi ko jem sledeče stvari:orehi ,lešnike,rozine…tej hrani se izogibam.

Se opravičujem,ker sem dala vse v isti “koš”.
Hvala lepa za odgovor!

Kaja G

Spoštovani!

Od zadaj: Pri uživanju teh plodov bi bile bolečine lahko zaradi žolčnih kamnov, ki pa jih verjetno nimate, če ne bi jih opazili že na UZ. Možno je tudi, da vam povzročajo izločanje več želodčne kisline in so težave zaradi tega.

Ti ledvični kamni vam verjetno ne delajo nobenih težav.

Po tem, kar ste povedali tudi nimate niti kile niti vnetja slepiča, temveč panične napade, ki se kažejo v obliki telesnih bolečin. O tem bi se morala pogovoriti z vašim zdravnikom, ker je to skoraj zagotovo odraz jasnih ali prikritih duševnih težav. Pri takih napadih bi vam eventualno lahko pomagalo kakšno pomirjevalo, ki ga je smiselno jemati le, če napadi trajajo dlje kot eno uro. Mogoče se še slišiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close