Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pekoča ustna votlina

pekoča ustna votlina

Pred šestimi meseci me je začelo zelo peči v ustni votlini, boli me grlo, aprila so mi ugotovili hudo vnetje ščitnice in motnje v delovanju, že 2 meseca jem tablete, stanje pa se ni izboljšalo. Ponoči mi otrdi cel vrat v zatilju. Šla sem k zobozdravniku, ki mi je predpisal tablete za želodec, pa zopet nič boljše. Čakam na pregled pri ORL. Ker je imel oče raka na žrelu, se kar malo bojim. Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim, da bodo težave milejše? Občasno vzamem tudi Panthol tablete. Stara sem 46 let. Oly

Spoštovana!

Glede na to kar ste napisala, najveretneje nimate raka, seveda se bo videlo na pregledu. Kar lahko povem je le to, da ne dražite sluznico z mrzlimi, gaziranimi, vročimi, kislimi, popopranimi… pijačami in jedi. In čim manj mislite na te težave, ker vas to dodatno “živcira” in so težave hujše kot je v resnici.

LP. drIB.

Opravila sem pregled pri ORL. Ugotovil je le, da je pordel jezik, cela ustna votlina in tudi žrelo. Dobila sem napotnico za gastroskopijo. Vendar vseeno mislim, da to ni od želodca. Pazim pri prehrani. Danes ponoči se mi je v jamici pod jezikom naredila manjša oteklina, ki zelo boli in je močno rdeča, prav tako konica jezika. Ali je to možno, da je od pregleda (včeraj)? Hvala vam in lep pozdrav Oly

Spoštovana!

MOžno je, da je od pregleda, predvsem če so vam “zelo” vlekli jezik pri pregledu. Ostale težave seveda niso od pregleda.

LP. drIB.

New Report

Close