Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pekoča usta in bela bulica na jeziku

Pekoča usta in bela bulica na jeziku

Pozdravljeni,

približno že dva meseca opažam spremembe na jeziku. Dne 4. 6. sem opravila pregled na ORL ambulanti.
Status:
Na jeziku po prostem robu posteriorno tik pred glosotonzilarnim sulkusom je videti belkasto spremembo premera 2mm, gladko, na otip mehko. Klinično vtis retencijske ciste. Jezik minimalno obložen. Hipofarinks in grlo pa z znaki nadraženosti sluznice v sklopu refluxa želodčne kisline, sicer patoloških sprememb ni videti.

Od takrat se mi je stanje poslabšalo, jezik me skeli, peče, je belo obložen in imam občutek pekočih ust. Že mesec dni jemljem Emozul 20 mg, pazim pri prehrani, želodec me ne boli.
Glede na to da se je stanje poslabšalo mi je zdravnica predpisala Daktarin oralni gel, katerega jemljem deset dni ampak ni izboljšanja.
Skrbi me, ker se zadeva vleče. Prosim za nasvet.
Najlepša hvala.

Spoštovani,

če sprememba še vztraja in vas skrbi (čeprav retencijska cista ni nevarna), se vrnite k ORL specialistu in prosite za odščip / odstranitev.

Se pa ciste ne zdravijo z Daktarinom. Ker ste tako zaskrbljeni, vas peče jezik (od stresa) in kisline je še več – čeprav je v želodcu ne čutite. So pa znaki refluks zunaj želodca, kot je ugotovil ORL specialist in kot sami opisujete.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close