pegice in zelišča??
oh deklica…
pegice so ja lepota….
ampak..tvoje očke jih vidijo kot napako.Obelis jih lahko z limono.Priporočajo tudi umivanje z kumaričnim sokom,ki ga splaknes s kamilico ali prekuhano vodo z zlico medu.
Da pa bodo pegice skrite, pa le povprasaj v kozmetičnih trgovinah, ki imajo tudi se kaj za prekrit.
Ce bos potrpezljiva.. bodo pegice obledele, kasnej te pa ne bodo vec motile..
torej…potrpljenje….
veliko dobre volje
Iz casopisnih rubrik:
KUMARE: odlicno sredstvo zoper pege je svez sok iz kumar.
CVETLICNI MED: pege lahko namazes s pravim cvetlicnim medom, in se kaksno zlico pojej.
NETRESK: soncne pege odstranja sok netreska.
MLECNE PENE: deklica je imela polno rjavih peg po licu. Odpravila jih je s penami z mleka pri molzi in pege so izginile. ALI: umivati se z neprekuhanim mlekom.
POMARANCA: Pege in madeze na licu mazi veckrat na dan s sokom pomarance.
KAMILICNI CAJ: Pege odpravis, ce si jih umivas s kamillicnim cajem.
PETRSILJ: Korenino in zelenje zrezi in skuhaj. S tekocino si natiraj obraz vsaki 2 uri.
LIMONA, RDECA PESA: Obraz drgnemo z limoninim sokom ali sokom rdece pese.
Veliko SADJA in ZELENJAVE.
V poletni sezoni pa se druge zdravilne rastline.
Živjo,
Oglaša se ti pegasto dekle, sedaj že žena in mamica. Če bi me že kdo vprašal, kakšno kožo bi hotela, bi sigurno izbrala tisto brezhibno, brez peg in mozoljev, por. Pa je nimam, imam pegice, mozolje, pore, kmalu bodo še gubice bogatile moj obraz.
Ljudi, ki me imajo radi niso pegice nikoli motile, niti mene kaj ekstra ne.
Skratka, pegice na obrazu, ali tudi kje drugje ti ne morejo zagreniti življenja, grenijo pa ti ga lahko skrbi zaradi pegic.
Tudi jaz jih prekrijem, seveda jih, ampak bolj zaradi mozoljčkov, ki me kljub že zelo oddaljenem koncu pubertete še vedno spremljajo. Sem pač večno mlada Pika Nogavička.
Poleti se iz istega razloga mažem s kvalitetno samotonirno kremo in zaščitno kremo z visokim faktorjem in se tudi pegice ne vidijo tako zelo.