Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pediatrična cepljenja evidenca

Pediatrična cepljenja evidenca

Pozdravljeni! Lepo prosim, če bi bilo čim več vas tako prijaznih, da mi pošljete sliko iz cepilne knjižice, kje so razvidne etikete, doze in datumi prejetih cepiv. Kot vidim odraslim se nam cepljenje dtp vpiše samo v karton, otrokom pa v cepilno knjižico in to še bolj natančno, z etiketo, številom prejete doze itd.

Ali kdo mogoče lahko razbere kaj pomeni doza 2/8, zveni mi kot da je to druga od osmih, lahko pa je da je v flaškici bilo 8 delov cepiva in da eno cepivo vsebuje 2 dozi oz. če sem prav razumela pediatrinjo, so bile 2 viali zato ker se je mešalo iz ene v drugo nekaj, tako je vsaj pokazala z rokami in rekla da zako ker se je mešalo (ne mučkalo).  Hvala za odgovor.

Izgleda kot top sikret.

Kot je razbrati iz vašega vprašanja, sprašujete kogarkoli in ne moderatorja.

Drugače pa je vprašanje nerazumljivo.

Dejstvo je, da se v cepilne iuzkaznice v zadnjem desetletju vpisuje vse ptorbne podatke od serije cepiva dalje, v kartoteko tudi ure cepljenja, mesto cepljenja, saj je beleženje in kakovost opravljanja (tudi) cepljenja pač izboljšana.

kajh pa bi to pome4nilo, ni jasno: lahko pa je da je v flaškici bilo 8 delov cepiva in da eno cepivo vsebuje 2 dozi oz. če sem prav razumela pediatrinjo, so bile 2 viali zato ker se je mešalo iz ene v drugo nekaj, tako je vsaj pokazala z rokami in rekla da zako ker se je mešalo (ne mučkalo).  Hvala za odgovor.

Razen tega, da je npr. cepivo proti ošpicam sestavlejno iz suhih delov in topila, torej sta dve viali in je to potrebno pred cepljenjem sestaviti. Vendar se to pač ne označuje z nekim 2/8.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close