Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Peče

Peče

Pozdravljeni!

Sem v 4. mesecu nosečnosti in imam poleg drugih “težav” probleme tudi z očmi. Očal ne nosim in vidim dobro. Kje je torej problem?
Pritisk imam vedno, sploh pa sedaj v nosečnosti nizek. Vendar imam občutek, da je zgodba pri očeh čisto druga. Nekajkrat čez dan me oči začno pečt in imam občutek, kot da bi bile vročične. Ko se pogledam v ogledalo, oči niso rdeče, pač imajo “steklen” videz, kot takrat, ko si bolen. Ob takšnih navalih sicer ne vidim nič slabše, moram pa ležat in zapret oči, včasih si dam celo hladne obkladke na čelo. Če ne počivam, me lahko začne boleti glava. Ali so zgoraj opisane težave lahko kakorkoli povezane s povečanim pritiskom v očeh? Kam naj se obrnem?

Hvala in lep podrav!

Mislim, da ste pravilno ugotovili, sicer pa rajši prepustiva to strokovnjaku, k kateremu morate seveda na pregled. Obrnete se na okulista.

Lp.

lep pozdravm
imam problem s pekočimi očmi…
so dnevi, ko oči tako pečejo, kot bi imela žerjavico v njih….ta pekoča bolečina traja največ 10 minut…oči se dodobra izsolzijo in je….včasih je to vsak dan, včasih cel teden ne….
kaj bi to lahko bilo…
…v službi delam večino samo za računalnikom, ekran je dober, vendar je tik pod strešnim oknom…bolečina pa se največkrat pojavi na sončne dneve….
pa ni odvisno ali so oči namazane ali ne…

potreben pregled pri okulistu?

hvala

Imate sindrom suhega očesa za katerega zdravila še ni, vendar lahko simptome znatno ublažimo z uporabo umetnih solz, oziroma kapljic, ter seveda priporočam pregled pri okulistu.

Lp.

New Report

Close