PCT – Dr. Reš
Koliko stane PCT pri dr. Rešu? Koliko časa se čaka na pregled? Ali ga opravi tudi v popoldanskem času? Koliko časa pa se čaka na spermiogram in koliko stane? Ali v obeh primerih potrebujeva s partnerjem napotnico ginekologa oz. osebnega zdravnika? Mi lahko katera posreduje njegovo telefonsko številko in pove, kje to je v Ljubljani? Hvala punce
Preden sva z možem začela z IVF-ICSI postopki,sva v glanem vse preiskave naredila na GK.Tam sva opravila 4 postopke,ki ji krije zavarovalnica.Sedaj pa sva se odločila,da poskusiva pri Rešu.Bila sva pri njem na razgovoru,ki je trajal eno uro in 45 min (brez napihovanja),med tem je naredil UZ,možu spermigram.Semenčeca sva lahko celo sama videla po mikroskopom in na monitorju.Pogledal je tudi vse najine izvide iz klinike in dogovorili smo se za postopek.Na razgovor sva pa čakala cca. dva tedna.Nič nisva plačala,ker sva imela napotnice.
Katja
A vse dela sam, a ima kakšne zaposlene? A je to privat hiša al kako izgleda?
A imaš več zasebnosti in diskretnosti, ker si predstavljam, da je na GK vse polno pacientov za raznorazne preiskave?!
Osebno se mi gre za to, da bi te prve preiskave opravila popoldne po službi, da ne bi že na začetku razlagala v službi za kaj gre.
Koliko pa je star ta dr. Reš? A je prijazen? Kako, da jemlje paciente z napotnicami, če je privat – saj potemtakem ne zasluži od takih?
Saj ga mislim tudi sama ta teden poklicat in se malo pozanimat, pa vseeno firbec me matra že zdele.
A si ti delala kdaj PCT? Večkrat? LP
Jaz sem hodila na ljubljansko GK in ugotavljam, da je tam je precej industrijsko, brezosebno. Ker sem že na samoplačniški, sem šla za spremembo k Rešu in moram reči, da imam zaenkrat precej bolj prijeten občuten. Ordinacija je mnogo manjša, vzdušje mnogo bolj intimno in zasebno, splošna urejenost večja (saj razumem, da je GK v stari stavbi). Res pa je, da se človek vsake še tako dobre in lepe stvari s časom naveliča in da si želi sprememb. Pri vsej stvari ne gre samo za tehniko.
Prvič sva šla z možem na razgovor, bil je en čuden dan, nedelja ali praznik, in je tako naneslo, da sva bila sama. Mislim, da je najbolje, da se pokliče ordinacijo in se termin uskladi vsaj glede na službo in čas. Ko si v postopku ali procesu, je malo več ljudi, ampak količina in čas čakanja sploh ni primerljiv z GK. Res pa je, da znanost na področju neplodnosti napreduje in da je pacientov, ki se jim da pomagati, čedalje več. Neplodnost je pač ena izmed bolezeni kot vsaka druga, vprašanje pa je, ali neplodnost obvladuje nas ali mi njo.
Odvisno kaj, nabrž…Kar se tiče postipkov,torej IVF,vem da zagotovo dela,saj tako ciklus zahteva…..slišala pa sem,da opravlja tudi druge preglede,če le ni zaposlen v Postojni.Najbolje bo ,da kar pokličeš v njegovo ordinacijo,kjer ti bo zelo prijazna sestra odgovorila na vsa tvoja vprašanja.
Tel: 01/510 68 00,Bratov babnik 10,TPC Dravlje LJ.
katja