Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Pasavec

Pasavec

Spoštovani!

Oče preboleva pasavca. K zdravniku je odšel šesti dan po odkritju mehurčkov na predelu pasu – trebuha.Za zdravljenje je dobil mazilo v obliki tekočega pudra in tablete proti bolečinam. Ni pa dobil nobenih oralnih zdravil za zdravljenje bolezni. Zasledila sem, da za učinkovito zdravljenje, priporočajo zdravilo Brivudin, za sistemsko zdravljenje virusnih okužb in ga je mogoče dobiti tudi v Sloveniji. Zdravilo ima malo nezaželenih učinkov, v primerjavi z drugimi zdravili, ki se običajno predpisujejo pri nas,(prispevek v reviji Viva).
Zanima me ali je mogoče , da osebni zdravnik predpiše to zdravilo in, če je to smiselno , glede na to, da je od izbruha bolezni že minilo nekaj časa(danes je osmi dan)?Skrbi nas predvsem dejstvo, da se zaradi neučinkovitega zdravljenja,razvije postherpetična nevralgija.
Oče je star 73 let in ima sladkorno bolezen, katero uravnava s tableti.
Se vam zdi način zdravljenja ustrezen in na kaj moramo biti pozorni?

Hvala za vaše cenjeno mnenje in lepo pozdravljeni!

Pozdrav!

Vsekakor je pri starejšem bolniku, pri obsežnem pasavcu , umestna uvedba zdravil , ki so lahko brivudin,. lahko valaciklovir….

Z uvedbo omenjenih zdravil, je možnost nevralgij manjša.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za vaš odgovor, sedaj sprašujem, ali je po dveh mesecih zdravljenja pasavca, kakšna omejitev glede kopanja v termalnemu kopališču in kako na mesto obolenja vpliva sonce?
Rana je suha, vidni so le madeži kjer so bili izpuščaji.Ob dotiku je predel trebuha še vedno boleč in rahlo otečen.
Oče ima zaradi opisanih težav pomisleke, da dopustuje v termalnem zdravilišču.
Še enkrat hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,
zahvaljujem se za odgovor, sedaj me zanima ali je po dveh mesecih zdravljenja pasavca kakšna omejitev glede kopanja v termalnem kopališču in kako na mesto okužbe vpliva sonce?Ali lahko prebolevanje pasavca poslabša stanje bolezni, npr. sladkorna, holesterol?Rana je suha, vidni so le madeži kjer so bili izpuščaji. Ob dotiku kože , je oboleli predel še vedno boleč in otečen.
Oče ima zaradi opisanega, pomisleke , da dopustuje v termalnem zdravilišču.
Osebni zdravnik bo še nekaj časa odsoten, zato vas ponovno prosim za mnenje, hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Zaradi tega ni omejitev kopanja v bazenih, sonca pa se še velja izogibati.

Posledice pasavca so lahko vidne na koži in predvsem bolečine v prizadetem predelu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close