partnerska terapija
Pozdravljeni!
Sem študentka socialne pedagogike in psihologije, delam diplomsko nalogo v zvezi s stili navezanosti pri odraslih osebah, ki so vključene v terapijo za težave v partnerskem odnosu. pa me nekaj v zvezis tem zanima in bi bila zelo hvaležna, če bi mi odgovorili na vprašanje.
Zanima me, (po vaših izkušnjah) po kolikem času se pojavijo kaki premiki v pozitivno smer- spremembe v vedenju, odnosu do partnerja, sebe…pri osebah, ki so vključene v terapijo? Vem, da je to odvisno od posameznika, da gre za individualno značilnost posameznika, ampak me zanima ali vseeno obstaja kaka “norma”, kdaj naj bi prišlo do sprememb, oz. koliko časa predvidima traja terap. obravnava za partnerje. Ker bi rada primerjala skupino ljudi, ki je vključena v terapijo glede na dolžino časa, ko je v terapijo že vključena (primerjala stile navezanosti pri tistih, ki so npr. 6 mesecev ali manj v terapiji s tistimi, ki so npr. 1 leto ali več). Pa ne vem čisto dobro postaviti hipotezo, kdaj naj predvidevam, da pride do sprememb (če je dovolj dobra ločnica npr. 6 mesecev ali manj in potem na drugi strani 1 leto ali več).
Hvala že vnaprej za vse informacije.
Prijazen pozdrav,
Neva