Najdi forum

Pozdravljena!
Znašla sem se v zelo čustveni stiski. Duša me boli. Imam 5 let starejšega partnerja, ki pa je včasih prav nedorasel. Star je namreč 40 let. Pred kratkim mu je neka vedeževalka rekla, da ne bova mogla imeti otrok. V otroštvu je namreč imel mumps in s tem smatra, da ima ona prav. Odločil se je za pregled. Bivša žena sicer je bila noseča, žal pa je splavila. Pa je prišel dan pregleda. To je danes popoldne. Prav tako se je odločil v primeru njegove neplodnosti, da je zapusti in naj sama nadaljujem svojo pot in si ustvarim z nekom drugim družino. Skratka jaz že 3 dni jočem in v prsih čutim neznozno bolečino, ki me duši. Oprostite, ampak nekomu pač moram potižiti.

Draga Florena!

Nikar se ne opravičujte, ker ste meni in bralkam/bralcem foruma zaupali svojo stisko.
Pravite, da se je vaš partner odločil, da sami nadaljujte pot, če on ni ploden. Zdaj je pregled že mimo – upam, da so rezultati taki, kot sta si želela in bo vse v redu.
V nasprotnem primeru se vprašajte: Kaj si pa vi želite? Ste pripravljeni ostati z njim kljub temu? Ga ljubite? Pogovorita se o tem. Zaupajta si vsak svoje videnje problema, vajine strahove. Vem, da je želja imeti otroka zelo močna, vendar če se ljubita, bosta skupaj premagovala ovire in skupaj našla rešitev, ki bo obema ustrezala. In zdaj, v časih, ko medicina tudi na tem področju napreduje, je za veliko parov, ki ne obupajo, tudi ta želja morda uresničljiva. Nikar se kar ne predajte!
Obstajajo pa tudi posvojitve in rejništvo, kjer ravno tako lahko naklonite svojo ljubezen in skrb otroku, ki to potrebuje.

Želim vam iskren pogovor z vašim partnerjem! Obvestite nas, kako se bo izšlo.

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

Moram vam povedati, da je to jutro zame najlepše. Moj partner je bil na pregledu in mu je ginekolog takoj povedal za rezultate, da so njegovi spermički zelo živi, aktivni. Skratka kamen se mi je odvalil od srca. Danes tudi, če bi padal dež je zame prav sončen dan. Sem zelo srečna in na plan mi pride tudi kakšna solza…solza sreče. Hvala vam za spodbudne besede. Upam, da naju čaka lepa prihodnost in čudovita bebica čimprej. Še enkrat hvala in lep sončen pozdrav.

Hvala za čudovite novice in veliko sreče še naprej!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

New Report

Close