kot novopečena vrtnarica sem letos nasadila precej raznih vrst paradižnika (sadike sem kupila v vrtnariji) . Celo leto je lepo vse raslo, se razvijalo, ko pa so začeli zoreti prvi plodovi so se sadike začele sušiti od tal navzgor vse po vrsti. Kaj je to ?
Neka bolezen,meni na pol dozori in plod zgnije… Mogoče preveč deževja,to poteje je bilo tudi premokro in slabše potem uspeva.paradižnik ima rad bolj suho.
Plesen.Pogosta na paradiznikih. Malo pomaga tudi skropljenje,a navadno ne povsem,veliko ima zraven(da se pojavi) tudi vlazno vreme. Ko pospravis rastline,jih ne daj na kompost,ampak v kontejner.
Pri nas že več let opazujemo. če paradižnikov ne pokrijemo ali jih ne posadimo pod napušč, jih napade plesen. Očitno jim škoduje ta kisel dež, ki vse večkrat pada.
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.