Najdi forum

živijo,

Pa imam tudi jaz vprašanje; tik preden sem zanosila, sva z dragim hotela nabaviti malo papigico, ker nama je prejšnja zbežala. Zdaj me je prijateljica prestrašila, da papige baje prenašajo precej bolezni. Pri naju je vedno kaj frčalo po zraku, tako da si jo zelo želim. Kaj menite?

lep vikend vsem!

Kar kupi si jo ,saj vse živali prenašajo kakšno bolezen kajne?

Mislim, da ti nihče ne bo prodal papagaja, če bi sumil, da je z njim kaj narobe – če razložiš da si noseča. Take hude odgovornosti nase ne bi nihče prevzel, če ne bi bil res prepričan, da je papiga zdrava.

Kolikor vem, je zelo zelo problematična le toxoplazmoza. Ponavadi jo imajo mucki. Če imaš protitelesa za toxo, potem pa sploh ni panike.

Sigurno imaš lahko ptička. Najbrž bi nas tud zdravniki opozarjali, če bi bilo kaj tako hudo narobe. Jaz imam npr. doma mačka. v stanovanju, kar pomeni, da ima svoj pesek za potrebe, ki ga je treba večkrat dnevno očistiti. Pa to zdaj namesto mene počnejo drugi. In to je to.

hvala, ker ste me pomirile. ta teden ga greva iskat! :-))))

Tvoja prijateljica je imela prav….. papige in kanarčki res prenašajo polno bolezni, tako da jaz bi se še malo bolj pozanimala o tem.

Za vsako papigo, ki se jo kupi v trgovini, naj bi imela veterinarski pregled, da je zdrava. Zraven papagaja naj ti dajo še veterinarsko potrdilo, da je papagajček zdrav.( to naj bi po veterinarskem inšpektorju dajali vsi trgovci – tako je inšpektor rekel meni)
Če pa ga kupujete pri gojitelju, pa naj vam tudi da potrdilo, saj gojitelji ki jih gojijo v svoje veselje imajo večinoma vse pregledane.

Papagaj naj ima obroček.

Veterinarsko potrdilo stane caa 50 SIT (toliko je stal 3 leta nazaj),
veterinarsko pregledani pa naj bi bili vsi ptiči, ki so za prodajo ( po zakonu).

Če si z gorenjske pa ti lahko povem za par dobrih gojiteljov.

Jaz ti svetujem, da ga kupite, ampak samo pregledanega, z obročkom.

LP, pa veliko veselja s papagajčkom

New Report

Close