Najdi forum

Rada bi povedala svojo zgodbo, svoje težave in prosila za nasvet…

Nekje 3 leta imam težave s paničnimi napadi, ne v hudi obliki, lahko rečem, da jih imam max 10 na leto. Obiskala sem 3 psihoterapevte, šele s tretjim sem vzpostavila tisti pristen kontakt in mislim, da me je najbolje razumel. Sama se zavedam težav, ki mi povzročajo stres, ko se mi pretirano nabere pride napad, v tistem trenutku je pravo olajšanje, drug, tretji dan pa čutim posledice. Boli me glava, pritisk v glavi, ušesih…večkrat razmišljam, joj kako je obremenjujoče, moreče..trudim pa se da se vseh težav rešim oz. da si ustvarim svoj mir.
Včasih pa se pojavi pritisk, glavobol, a brez napada. Kaj je to? Povedati vam moram, da drugače nisem živčen človek, sem športnik…stres pa mi vedno udari telesno ali pa z napadi. Telesno mislim na glavobol, celo telo je boleče ipd.
Zdravila ne podpiram oz. rada bi se rešila brez njih. Najprej sem se sprijaznila z napadi, jih ne skrivam, tudi s prijatelji govorim o tem…zavedam se kaj je težava, zavedam pa se tudi, da njihovo reševanje zahteva čas.

Druga težava pa je nesamozavest, predvsem v družbi, ki jo ne srečujem vsakodnevno. Takrat drhtim, poleg vsega pa me tisti čas grozno izčrpa. Pravo mučenje. Ne vem zakaj si delam to, mogoče sem premalo samozavestna, sproščena?? Že iz osnovne šole se spominjam, da sem imela kakšne težave, povezane s situacijo, ko me je kdo opazoval, npr. podpisovanje ipd. Tudi take stvari se mi pojavljajo še danes, sicer redko, odvisno od razpoloženja. Včasih sem samozavestna, včasih pa me iztirijo take težavice.

Želim si življenja brez tega, brez teh težav, želim si sprejemanje in reagiranje na stres drugačno. Kaj mi svetujete? Sem naredila dovolj in je vprašanje le še čas ko se bom težav znebila? Je pa zanimivo, da mi prvi napad ni pustil posledic v smislu par čudnih dni, ker se prav nič nisem obremenjevala. Potem je bilo manj prijetno, zdaj pa mislim, da že s tem, da sama sebi govorim, ne paničari, minilo bo, prav hitro, pa je, dosti naredim.
Ne vem pa kako se znebiti glavobola, pritiska v ušesih, bolečega telesa ipd., ki napadu sledi, včasih pa se pojavi tudi brez njega?

Hvala in lep dan

Psihoterapija pomaga – dober delovni odnos s terapevtom, ki mu zaupaš, in tvoj apripravljenost, da delaš na sebi. Terapija je hard job ne pa hitra rešitev, kt mnogo ljudmi misli. sploh na začetku vzame velik časa in energije – se soočat s seboj, se opazovat, se razumet … sebe in druge ljudi. Ne pričakovat čudežev in instant rešitev. Če imaš možnost / željo, si mogoče priskrbi skupinsko psihoterapijo.

New Report

Close