Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija palec leve roke

palec leve roke

Pozdravljeni, hčerko že 10 dni boli v palcu lece roke. Pravi, da je bolečina hujša zjutraj in ob raznih gibih, ko kaj stisne, palec obrne navzgor ali navzdol…. Pomaga ji, če si da topel obkladek. Ne spomni se, da bi si prst kakorkoli poškodovala. Ker je pianistka in ima čez 3 tedne pomembne nastop, me zanima kako si lahko pomaga, saj v tem času ne bo na vrsti za noben specialistični pregled. Sicer pravi, da je bolečina pri samem igranju ne moti preveč, se pa bojimo, kaj bo, če se stanje poslabša. Lepo vas prosim za mnenje in kako ukrepati. Najlepša hvala.

Spoštovani!

Lahko da je prišlo samo do vnetja pri preobremenitvi, svetujem obkladke in masaže z kakšnim protivnetnim gelom (Voltaren, Nodol). Lahko vzame tudi kakšen Nalgesin, ki deluje protivnetno. Če se stanje ne izboljša, svetujem opraviti RTG in UZ.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close