Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija palačinke

palačinke

Pozdravljeni! Naš fantek ima alrgijo na mleko in jajca in v receptih za palačinke sem prebrala, da testu dodaš sluz iz prekuhanih lanenih semen. Zanima me, ali jo “ustvariš” sam ali se to kje kupi? Vnaprej hvala!

Sama jo narediš, iz lanenih semen.
Jaz v kovinsko cedilo, ki ima kar velike luknjice nasujem seme, postavim v plitko skodelo in prelijem z vrelo vodo. Z mešanjem in “drgnjenjem” z žlico ob cedilo se sluz loči od semen.
Slišala sem tudi da lahko vse skupaj zavreš in potem ločiš seme in sluz. Nisem še poskusila, mislim pa da ni enostavno, ker je sluz zejo gosta in se drži semena.
Tako naredim tudi gresove cmočke za v juho in poham meso za hčero.

Veliko užitkov ob palačinkah…

A, ja ponavadi moraš palačinke speči malo bolj debele, ker se drugače kar hitro trgajo.

tudi moja hči je alergična na k.mleko in jajca, palačinke narediva po receptu: 1,5 dl mineralne vode
1,5 dl piva
4 žlice moke in malo soli

namaževa jih z rožičevim namazom in so super dobre

lp, T.

AJDOVE PALAČINKE
ajdovo moko pomešam z vanilijevim sladkorjem in prelijem z zelo vročo vodo ali sojinim mlekom. Dodam žlico olja in hitro premešam z metlico. Palačinke se zelo dobro pečejo v teflonski ponvi.

Jaz zmeraj prekuhan laneno seme. Seme se poleže na dno posode, tako, da ni težav pri ločevanju semen od sluzi.
Pa še nekaj: odkar delam palačinke z laneno sluzjo, jih spečem zelo na tanko. Tanjše, kot bi jih z jajcem.

LP,
Maja

Tudi jaz sem pred časom prekuhavala laneno seme … pa sem že pozabila čemu 😉
Recept:
– 1 dcl riževega mleka
– žlica sončničnega olja
– ščepec soli
– moka do željene gostote
– če nastane pregosta masa (tudi če ne) pa še nekaj kapljic radenske

Lp, Maja

ČIČERIKINE PALAČINJE
uporabite čičirikino moko in sojino ali riževo mleko, po želji sladkor.Pridejo sicer malo debelejše kot navadne, so pa tudi zelo okusne. Lahko jih namažete s stopljenim kakavom pomešanim s sladkorjem, če ne smete uporabljati čokolade.

New Report

Close