Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja paket in materinska šola

paket in materinska šola

Zanima me v katerem mesecu oziroma tednu nosečnosti ste obiskovale materinsko šolo (ali je možno skupaj s partnerjem) in kdaj ste lahko dvignile paket za otroka. Zanima me tudi, kaj je v posameznem paketu. Sem pa dopolnila 29. teden nosečnosti in imam jutri ginekološki pregled.

Hvala vsem in lep pozdrav

Dana

Sama sem šla v materinsko šolo dokaj pozno – v 7. oz. 8. mesecu nosečnosti, čeprav sem ugotovila, da bi bilo fajn iti prej, predvsem zaradi fizioterapije, o kateri nisem vedela, da je tudi zraven, so mi pa o njej povedali v materinski šoli. Tako sem imela potem težave pri terminu, ki so bili vsi polni. No, tako je vsaj bilo pri nas, v Velenju, ne vem, od kod ste vi. Verjetno se postopek razlikuje v določenih različicah od kraja do kraja.
Partner je seveda lahko zraven, pravzaprav mora materinsko šolo obiskovati, če želi biti pri porodu zraven. Samo enkrat naj ne bi bil zraven, čeprav je moj kar prišel, to pa zato, ker je bil prostor, v katerem je bilo “učenje”, premajhen – šlo je za “pouk” o pripravljanju hrane za otroke. Vendar je to spet tipično za Velenje.
Paket sem, kolikor se še spomnim, dvignila, ko sem dobila “napotnico” od Centra za socialno delo. Če povem po pravici, sem ne spomnim čisto, kaj sem že morala postoriti na Centru, mislim, da sem nesla obrazec s podatkom o predvidenem datumu poroda in kdaj nastopim porodniško, ki ga je izdala moja ginekologinja, in potem mi je dala obrazec in povedala, da lahko z njim dvignem paket v tej in tej trgovini. Ti pa zraven tega priloži tudi letak, na katerem je predstavljena vsebina vseh treh paketov, tako da lahko točno vidiš, kaj ponuja posamezni paket.
Glede na to, da vam ne manjka dosti do poroda, vam želim uspešen porod in obilo veselja ob novem naraščaju. Srečno!

Hvala za informacije, naj Vam pa zaupam, draga Irena, da sem jaz ravno tako iz velenjskega konca.

Lep pozdrav

Dana

Super, me veseli, da sem lahko pomagala!

LP

Živio Dana, noseča sem 25. tednov in se materinsko šolo obiskovala v Dravogradu in sicer v mesecu juniju. Obiskovala sva jo oba z možem in bilo je super. Imeli smo 5. sestankov, kjer smo res veliko zvedeli. Fajn je iti čimprej- zaradi telovadbi in tvoje prehrane.
Paketi so trije: A- s torbo
B- več pleničk
C- posteljnina
Vsi trije so O.K., samo A ne pride prav v poštev, ker s to torbo ne smeš dojnčka voziti v avtomobilu, ker moraš imeti pravi stolček. Nam so stvari iz paketa pokazali in so lepe in praktične. Sama sem se odločila za paket B, ker mi od sina, ki je star že 14. let ni ostalo nič pleničk.

Prijetno nosečnost ti želim

New Report

Close