Najdi forum

Padla je odločitev….

Zaposlena sem 4 leta in od takrat sem pridobila 6 kg. Saj veste zjutraj kakšna malenkost, nato kava, v službi pa kakšne šturčke in jogurt…..sedeče delo. In Lansko leto sem se odločila, da se resno vzamem v roke. Tudi pred tem sem se vedno poskrbela, da sem se gibala, malo vaje doma, če ne pa sem šla ven v naravo. Sedaj pa sem redno pričela z aerobiko 3x na teden po 1 uro. Zgleda pa da bom morala tudi zmanjšati vnos hrane. Ne morem ugotoviti kaj delam narobe pri prehranjevanju, da kg ne gredo dol. Telo imam lepo učvrščeno, ker sem že od otroških let aktivna (kotalkanje, sedaj pa rolanje), ampak ko sem oblečena moja postava izgleda močno. Velika sem 1,68 in imam 64 kg. Ker sem bolj močne strukture bi rada prišla tam nekje do 60 kg, ampak sedaj že leto dni to ni mogoče. Niti kg ne gre dol. Kako naj se prehranjujem. A naj nekaj časa jem samo sadje in zelenjavo?

Meli,
jej redno, vsaj 5x dnevno, ostani aktivna + dodaj nekaj npr. hitre hoje. Izogibaj se maščobam (pomfri, čips, mastna hrana…) in sladkarijam (ali pa vsaj zmanjšaj porabo). Več moraš pokuriti kot poješ, to je v glavnem vse – ne smeš pa pozabiti na polnovredno prehrano – od mesa do zelenjave, testenin, riž, ipd…
PS: sam tako vztrajam že skoraj 6 tednov in vse je brez problema. Tako bom živel naprej, le da ko bom izgubil dovolj kg bom jedel malo več. Jem kolikor potrebujem, le gledam, da jem raznovrstno in predvsem kolikor je mogoče v sedanjem času – zdravo. Alkohola pa se izgibaj, ker med drugim povzroča občutek lakote, pa še kar veliko kalorij dobiš – brezveznih.
Glede kg: sam sem v 5 letih službe dobil dodatnih 15 kg. Pred odločitvijo za zdravo življenje sem imel preveč 20 kg, zdravnik bi rekel da še več.
Vztrajnost je pot do uspeha.
Frenky

Ojla,
pejd na to stran http://www.mojTrener.com tm boš našla veliko uporabnega.
lp

Meli.

Z aerobiko boš samo pridobila na mišični masi, z kg. pa se neboš rešila kvečjemi boš še jih pridobila.Hrani se normalno z več manjšimi obroki, ko pa ješ pa probaj jest bolj počasi mislim, da ješ prehitro vzami si rajši čas pri hrani .
Miš

New Report

Close