Najdi forum

Padec v hisi

Lani sem si pri padcu po stopnicah poskodoval koleno, bil sem tudi na operaciji.Odskodnino iz nezgodnega zavarovanja sem dobil.Zanima me, ali lahko uveljavljam odskodnino iz zavarovanja za nepremicnine(poskodoval sem se pri prijateljih).Slisal sem namrec, da je mozno crpati odskodnino tudi iz zavarovanja hise, ce ima lastnik zavarovano doloceno odgovornosta za padce.Kako je s tem??

S tem,ko zavarujete stanovanjsko nepremičnino imate vi in člani vašega gospodinjstva vključeno zavarovanje odgovornosti proti tretjim osebam.To pa pomeni,da ste škodo,katero povzročite vi ali član vašega gospodinjstva tretji osebi dolžni tudi poravnati,če le to zahteva.
To škodo namesto vas poravna zavarovalnica do višine zavarovalne vsote.Če je povzročena škoda višja pa morate to razliko pokriti sami.
Če je vaš zahtevek utemeljen,lahko od prijateljev zahtevate odškodnino…
lepo pozdravljeni, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Je pri zavarovanju hise potrebno kaksno posebno zavarovanje za to odgovornost za tretjega, ali je ta odgovornost vkljucena pri osnovnem zavarovanju za hiso(pozarno, potresno,..)?? Ker v njihovi polici nikjer ni zaslediti, da je zavarovana tudi odgovornost za tretjega.

LP! Marko

Se nekaj:
Ali je treba iti na njihovo zavarovalnico in tam vloziti zahtevek?
Je treba priloziti vso dokumentacijo od poskodbe, tako kot je bilo to potrebno pri nezgodnem zavarovanju?
Potrebujem tudi njihovo polico zavarovanja?
Ali se ta odskodnina doloci po odstotkih od njihove zavarovalne vsote ali na kaksni drugi podlagi?
LP!

Kot sem napisal.Zav.odgovornosti je vključeno ob sklenitvi stanovanjskega ali hišnega zavarovanja.
Najboje boste naredili,če postopek prepustite odvetniku,saj vam na to,koliko lodškodnine lahko dobite in če jo sploh lahko,ne morem točno odgovoriti.
Lepo pozdravljeni, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close