Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Padec s postelje

Padec s postelje

Pozdravljeni,

danes je 10 mesečni sin padel s postelje visoke 55 cm. Ko sem se zbudila je bil na tleh oziroma je bil naslonjen na posteljo in rahlo stokal. Ne vem kako je sploh padel, joka ter padca nisem slišala. Skrbi me, da je padel in bil v nezavesti, ker se ni nič jokal. Ko sem ga vzela v naročje je deloval normalno, morda malo razdražen. Bruhal ni.

Vem, da ga moram opazovati. Skrbi me, ker padca nisem videla in ne vem ali je takoj zajokal. Je možno, da je bil po padcu v nezavesti? Bi se to potem takoj pokazali znaki? Mečavo na vrhu glave ima še vedno malo odprto – lahko to kaj vpliva na poškodbo?

Trenutno se igra, kobaca, se zasmeje, morda malo manj kot ponavadi. Morda je malo bolj razdražen (lahko da samo bolj opazim).

Skrbi me, da bi spregledala znake. Kdaj oditi na urgenco? So znaki res tako očitni, da jih bi sigurno opazila?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

 

Če ne poznate mehanizma padca oz. niste videlil in slišali, kaj se je zugodilo, priporočamo pregled pri zdravniku.

Sicer velja, da če je otrok takoj zajokal, ni bil v nezavesti. Vendar zaradi posebnosti otroka (odprta mečava omogoča zakasnele znake pretresa ali hujše poškodbe) opazujemo vsaj še 24-48 ur. V primeru pretirane zaspanosti, upočasnjenosti pri odzivanju, glavobola (otrok se drži za glavico ali cvileče joka), bruhanja, je potreben pregled takoj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close