Najdi forum

Spoštovani!
Moj soprog ima iz prejšnjega zakona sedem let staro hčerko. Je zelo pametna, potrpežljiva in tudi prava lisička. Čisto normalna deklica…
Odkar jo poznam dela pogosto nekakšne grimase…oči obrne proti nebu, z ustnicami pa, kakor bi si želela popraviti oz. zgladiti izraz na obrazu…Kot običajno sem jemala, da je pri pogovorih vedno prikimala…seveda, če se je strinjala .
Danes smo imeli v šoli predtavo ob bližajočih praznikih in hčerka(tako jo tudi jemljem) je sodelovala pri pevskem zboru. Od samega prihoda na oder je ponavljala tiste grimase, v hujšo skrb pa naju je s soprogom spravilo to, da je kakor kakšna goskica neumorno gibala z vratom…kakor nekakšno prikimavanje.
Najprej sem pomislila, da je to njen prvi nastop v šoli in je zelo razburjena, toda po neprestanem početju z vratom in glavo sva ugotovila, da nekaj le ni v redu.
Kaj nama lahko svetujete.Bi bilo dobro se obrnit na kakšnega strokovnjaka ali pa je to stvar kakšnega obdobja, ko morda celo takšen obisk škoduje…?
Hvala za nasvet.

Spoštovana Mom,
pri deklici gre po vsej verjetnosti za tik,to je sunkovit gib ali grimasa, ki je sama ne more zdržati,Ne bojte se pedopsihiatra, obisk pri njem deklici ne le ne bo škodil, ampak je nujen, saj ji bo pomagal, da se bo tika znebila.Tiki minejo lahko tudi brez tuje pomoči, vendar se na to ne smete zanašati, ker je po drugi strani prognoza tem boljša,čimprej se zdravljenje začne.Pedopsihiatri so doseglivi na Pediatrični kliniki in na Svetovalnemu centru na Gotski ulici.

New Report

Close