pacek
Skupaj sva 10 let.Gospod si je dobil drugo,meče me iz stanovanja,seveda nimam trenutno kam,Sva v izvenzakonski zvezi.Vse kar se je doma delalo ima on račune nase pisane.Rekel mi je,da mi nič ne pripada ,ker hiša ni moja.Nezaveda pa se,da njegove hiše sploh nočem.Obrnila sem se na brezplačno pomoč in odvetnica mi je rekla, da ne morem nič dobiti,ker nimam računov.On pa se mi smeji in žali.Ali ima kdo kakšno idejo ,kako dobiti vsaj nekaj
Ja to je res eno gov….
Sicer nimam pojma kako, no ja, imaš eno možnost, da prideš s kakšnimi tipi in mu lepo poveš kaj in koliko hočeš imet, pa bodi fer in pravično razdeli.
Zakaj pa bi morali imeti račune? Si bila tam prijavljena? Kolko je meni znano, pa ne vem če to velja tudi pri nas, se po dveh letih skupnega bivanja na vezo gleda kot na zakonsko in vse kar je bilo v tem času ustvarjeno se deli.
Če si bila pri njem prijavljena in sta živela skupaj na istem naslovu ta čas in izhajajo računi iz tega časa – ni vrag da se ne da to tudi pravno uredit! Ali se motim???
Tudi jaz mislim, da tako enostavno pa to res ne gre. Tudi stanovanje lahko v času zveze kupiš na eno ime, avti so vsi praviloma pisani samo na enega, pa se to ob ločitvi deli. Zakaj se torej ne bi vlaganje v hišo oziroma stanovanje? Je pa res, da je to veliko težje dokazati. Vendar – vlaganja bi se delila tudi, če žena ne bi imela svoje plače in bi tako ali tako vse šlo z moževega računa, saj se upošteva tudi delo, ukvarjanje z otroki in tako dalje.
Po mojem se te je hotela na hitro znebiti. Žal nimam kakega konkretnega imena odvetnika, ki bi ti znal realno predstaviti tvoje možnosti, da kaj iztožiš. Zavedati se pa moraš, da je to ponavadi dolgotrajno in drago. O kakšni vsoti pa govorimo? Imaš fotografije stanovanja oziroma hiše prej in potem?
Najprej hvala za odgovor.Sem prijavljena tam,pravzaprav živim še tam,medtem,ko on hodi ob 3 zjutraj od druge,pa še tok je frajer,da mi pove.Nočem ničesar njegovega,želela bi dobiti vsaj nekaj,da bi si lahko najela sobo in se odmaknila.Ni mi jasno zakaj mi ni hotel pomagati,ko sem imela možnost iti,če bi plačala 300e naprej.Žalostno pa je to,da ima v lasti še dva stanovanja,v enem je njegova sestra,drugega pa je v tem času ,ko se to dogaja dal kolegu.Eh,bom že kako,dobro,da nimava otrok,to pa bi me strlo,da bi otrok,to gledal.
Vidim, da si pozitivka kljub vsem težavam. Res bo hudo v začetku, stisni zobe in boš videla, da ti bo kljub vsemu uspelo. Imaš voljo in to sedaj edino šteje.
Kar naj ima svojo bajto in ljubico, najbrž ni zadnja in se bo nekega dne najbrž tudi dnjej dogajalo, kot se tebi sedaj…
Lp in pogum za naprej!
Mah, morda bo najbolje da kar odideš in mu pustiš vse, saj so tvoji živci najbolj vredni. To, da ob treh zjutraj prihaja domov izpod druge ženske, je strašno ponižujoče. Vem, ker sem tudi jaz to doživela. Res dobro, da nimata otrok. Upam, da imaš kako službo. Morda si sposodiš denar za varščino in najemnino in se odseli, ker si sama, lahko najameš za začetek samo sobo v kakem študentskem stanovanju.
Ampak peklenski predlog maščevanja: Preden odideš, na skrivaj zakoplji v najljubšo lončnico, po možnosti tisto v spalnici, svežo ribo. Kakšen teden po tvojem odhodu, bosta z ljubico že lahko uživala ob vonjavah prav posebnih dimenzij, za katere ne bosta imela blage veze, odkod prihajajo. Morda bosta obtoževala drug drugega: “Spet nisi pospravil nogavic!” ali pa: “Spet si je nisi umila!”
Res hvala,da me tolažite,naj vam sporočim,da se decembra selim,začela bom novo leto sama ,bolj normalna,bolj vesela,prej sem bila že mal bzzzzz.Aja je frajer mislil,da mu bom prala in mu kuhala,da bo čist pa sit hodil k njej.umazane cote je dobil v črno vrečo in naj nese k njej,umes pa sem mu dala še kilo govedine,da mu skuha.najbrž sem babi za cel život govedino zasrala,ker jo je klical in jamral,pa mu je rekla…ti bom jaz oprala,bogi.ko bo prišel domov,bo znoru zaradi govedine,ne ve pa,ko ji bo spet nesel prat,dobita pa faširanje v vrečo brez vreče,pa mi je čist vseeno,če sem otročja,pa kaj si kdo misli o meni.Sigurn pa dobita ribo v spalnico,eno pod postlo,katero bosta kmal odkrila,eno v lončnico,da jima ne bo nič jasno,kako lahko še smrdi.
Če bi imela kakega dobrega odvetnika, (ja, res je denar sveta vladar) bi ga s podatki ki si jih navedla tukaj, zagotovo uspela oskubiti do gat, in bi dobila prav gotovo stanovanje in še preživnino zraven. Po 10 letih skupnega življenja, da te vrže na cesto kot eno obrabljeno cunjo?
TO me tako pojezi, pol se pa gremo nekih pravic, pa da smo vsi isti, pa da mamo vsi pravice, poročeni, neporočeni…….bulshit!
hahaha tale z ribo je pa svetovna 🙂
jaz te podpiram, zdrži še ta dva meseca potem sajonara za večno…seveda tole z ribo pa kar naredi, pa še kakšen jogurt mu zli pod zic v avtu…uff sem se vživela, zato pravijo da je maščevanje sladko :)…no sej je dokaj nedolžno, ampak kaj klinc s takim obnašanjem si zasluži še kaj hujšega.
good luck
Je kar težko tkole živet,ko pride zjutraj od druge.Sem ga hotela malo objet,pa mi je rekel,da on ni kurbir in da ne vara.Tok me je nasmeju ,kot že dolgo ne.Imel je r.d. ,kupila sem mu veliko lončnico,da bo šla riba lažje not.Kar se tiče rože mu ni nič čudnega,da jo je dobil,ker obožuje rože.20 decembra grem,čeprav mi ne verjame.Moram povedat,da mi je en dan utrgal,pa sem šla do nje,vedela sem ,da je pri njej,odprla mi je zavita v rjuho,ko je videla,kdo je je hitro zaprla vrata.Potem je prišel frajer na vrata jih odprl in me pošiljal domov,predenj sem šla sem mu tak šamar dala,da se mu je cela roka poznala.Še danes ni omenil klofute,ve ,da si jo je zaslužil.Sta zaljubljena tko ,da ju bom pustila pri miru,ribo pa dobita,to pa.Lep dan še naprej in ne dovolite si ,da vas zajebavajo.
Torej zakonsko posteljo je obdržala ,je res ne razumem.To bi bilo prvo kar bi zamenjala,če bi bila na njenem mestu.Parkrat sem ga poklicala ,pa se noče pogovarjat ,zdaj ga ne povoham več.Kolegi ,ki so v njegovi bližini ,i povejo,da je nihče ne mara in da ga je začela komandirat.Kok fajn vse kar je delal meni se mu bo vrnil.
Ne bo dolgo,ko bo plazu za mano ,ampak on ne ve ,da se mi delajo kozli sam ,da pomislim,da bi bila spet znjim.
Prosim spoštujte se in ne se pustit zajebavat ,tok kratek čas živimo,da ni časa za piz…Lep večer in nasmeh na lica …škoda ,da se ne poznamo ,bi šli lohk skupi na pivo,sok…
OOOO kok si fajna :-)))
Sam veš kaj, 10 let pa ne vrži stran, ker to je tvoj lajf!
V tožbo za premoženje lahk še vedno greš.
Men so povedal, ko sem se ločevala in vseskozi imela večje dohodke od moža,
no men so povedal, da se VSE kar je pridobljeno v partnerski zvezi, deli na pol.
To pa zato, ker je partner lahko prispeval na drugačen način, pač tako, da je tisti ki je več zaslužil imel možnost biti bolj uspešen.
Pa sploh ni važn na koga je kaj pisanega.
Daj, oglasi se še kaj.
Zaenkrat mi res ni po sodniji za hodit ,drugače pa se tud lahko zgodi ,kasneje ,da se bom tepla po glavi ,da sem jima vse pustila.Amogoče kaj veš po kolikem času lahko še zahtevaš kar ti pripada.
Kok se mam fajn ,noben mi ne teži ,delam kar hočem ,pospravim ,ko hočem itd.
Me kr ferbec matra kako se mata onadva ,najbrž še med ližeta ,ko ga bo ona polizala bo prišla do …o my gad kaj jo čaka .Se mi kr smil.No on pa
tudi ,če je res kar folk govori ga ona rada spije in hodi ven .Na začetku ne bo problema ,dolgo pa to ne bo klapal.Gospod gre rad sam ven s kolegi in bog ne daj ga poklicat kje je in kdaj pride .Mu je izpod časti ,da ga ženska kliče .Oh ,kaj jo še čaka .Škoda ,da tisto z ribo ni ratal…
Jaz pa sem ga rešena zaradi njegove Evice.Hvala Evica
Ej,a ni čudno ,da se odrasla ženska , kliče Evica,ma Eva ,kaka Evica .
Najboljš na Starševskem čveku – pod Prosti čas, najbolš, da tam zastaviš to vprašanje kakšnmu pravniku, pa več ljudi več ve, pa hitr dobiš dost nasvetov.
Samo , če nisi najbol zainteresirana lahk d u teb še neki tli, a veš.
Pa te bo lahk še enkrat izigral. . . .
A ne, kok je fajn,k ti noben na uro ne gleda ;-)))