ovulacijski izcedek
Pozdravljen,
že dva meseca zapored opažam, da imam na 13 dan po prvem dnevu menstruacije rjavkast izcedek, ki izgleda kot skupek kakih natrganih nitk. Zanima me ali je to ovulacijski izcedek? Ni kontaktna krvavitev, ker se je pojavil pred spolnim odnosom. Zanima me kaj več o izcedku, ki se pojavi ob ovulaciji (barva, trajanje, se pojavi pred ali po ovulaciji).
Bila sem en mesec nazaj na pregledu pri ginekologu in odvzeli so mi bris, ki je bil BP.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni,
TAŠKA
Spoštovani,
ali je omenjeni izcedek ovulacijski težko trdim, najverjetneje je. Tako natančnih odgovorov glede barve, trajanja, pojavljanja ipd., kot ste si zamislili pa žal ni mogoče dati. Ta posebnost je od ženske do ženske različna. Vse kar lahko zapišem je to, da je izcedek posledica zanihanja hormnskega sistema okrog ovulacije, ta pa zaniha tako pred kot po ovulaciji. Na kateri “hormonski val” se katera ženska in koliko odzove pa je nemogoče vedeti.
Pozdravljen,
naj vam sporočim, da sem zjutraj ugotovila, da se je izcedek spremenil v menstruacijo, imam čisto pravo krvavitev, na 15 dan cikla. Ginekologinja je rekla, naj pridem septembra na ultrazvok maternične votline, da izloči vpliv izrastkov. Povedala sem ji, da je to že drugi zaporedni ciklus s takšnim izcedkom oz. krvavitvijo, s tem, da je bil prvi cikel brez krvavitve-samo izcedek. Pred dvema letoma sem se zdravila za tabletami za hiperprolaktimijo- bila sem brez menstruacij oz. so bile zelo neredne. Potem se je cikel uredil na cca 30 dni, sedaj pa se spet pojavljajo te motje. Zanima me ali gre za hormonske motnje in ali ima kaj povezave z Hiperprolaktimijo? Ali situacija vpliva na možnost zanositve? S partnerjem imava že več mesecev nezaščiten odnos, tudi v času ovulacije, pa še nisem zanosila.
Je smiselno, da počakam do septembra in opazujem še dva cikla preden grem na ultrazvok ali je boljše, če grem na kontrolo čim prej?
Hvala za odgovor in lp,
TAŠKA
Če krvavite vsaka 2 tedna, potem to zagotovo ni normalno stanje. Koliko je to lahko povezano s hormoni ne vem, zato bo le pregled in morebitne dodatne preiskave lahko odgovorili na vprašanja, tudi kar zadeva možnosti zanositve. Priporočam torej obisk ginekologa, čim bo to mogoče.
Pozdravljen,
še vedno rahlo krvavim oz. imam kapljico ali dve rjavega izcedka, sveže krvi je bilo malo in se je perilo spet prevesilo v izcedek. Danes je 6 dan takega izcedka. Zanima me ali sem kljub redni menstruaciji in temu izcedku noseča. Spolne odnose imava nezaščitene tudi v času ovulacije, testa nisem naredila, ker sem na 28 dan dobila menstruacijo. Sedaj ko imam pa te blage krvavitve že od 15 dneva naslednjega cikla, se morda vprašam če je mogoče zadaj vseeno nosečnost.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
TAŠA
Pozdravljeni!
Tudi meni se zadnja dva menstruacijska ciklusa pojavlja 12. dan (M na 26-28 dni) krvav izcedek. zakaj do tega pride? Še nikoli se mi ni to zgodilo. Krvavitev se je pojavila po spontanem splavu, prej problemov z vmesnimi krvavitvami ni bilo. Je to znak, da je kaj narobe, ali je pač taka ovulacija (povečan izcedek in rahlo krvav)? Pa še to: Ali je ovulacija pred, v ali po močnem izcedku na sredini ciklusa?? In ali je menstruacija možna kljub temu da do ovulacije ne pride?
Hvala in lep pozdrav. S.
za nosečnost ne sprašujte na forumu temveč naredite test nosečnosti.
Spoštovani,
če se kaj še nikoli ni zgodilo to ne pomeni, da je nujno kaj narobe, ko se to pojavi prvič. Krvavitve okrog ovulacije so posledica hormonskih nihanj, do katerih lahko pride pred, med ali po ovulaciji zato krvavitev ni nujno vezana niti na čas pred, med niti po ovulaciji temveč se lahko pojavi kadarkoli. Iz pojava krvavitve torej ni mogoče zagotovo sklepati na čas ovulacije. Če do ovulacije ne pride potem se lahko pojavi druge vrste krvavitev, prekinitvena ali prebojna, ki lahko ali pa tudi ne oponaša pravo M, praviloma pa se ne pojavi ob pričakovanem času temveč kadarkoli.
Pozdravljeni!
Da ne bom odpirala nove teme, sem sklenila kar tu vprašati. Kar ste predhodnjicama odgovorili, me je malo potolažilo, pa vendar mi ostaja skrb.
Imam dokaj redno menstruacijo, pravzaprav zadnje 3 mesece redno na 30 dan. Velikokrat sem slišala, da nekatere ženske med ovulacijo opazijo krvavitev. Sama pa v 17 letih tega nikoli nisem opazila razen ta mesec. Sem 14. dan pred menstruacijo (upam, da bo točna). Včeraj sem opazila krvavo obarvano sluz. Včasih malo več, včasih nič, včasih pa le krvave nitke. Danes pa sem opazila, da je te krvavitve več. Mogoče kot pri menstruaciji. Vem, da mi ne morete reči, to je normalno in ne tega, to ni normalno, nekaj je narobe. Zanima me bolj to, če že pride med ovulacijo oz. med, po do krvavitve, kolikšna je lahko ta krvavitev. Zelo močna, ali le komaj opazna. In koliko časa lahko traja. Me pa še zanima, koliko živčnost lahko vpliva na te menstrualne ciluse. Sem namreč zelo pod stresom, sedaj pa še ta vmesna krvavitev in lahko bi rekla, da sem na robu panike.
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
če je krvavitev sveža kri oziroma podobna M, potem to ni ovulacijska krvavitev zaradi nihanja hormonov ob tem dogodku ampak neka druga izvenciklična krvavitev, ki je prav tako lahko funkcijska in nenevarna. Panika je vsekakor odveč. Ob prvem takšne dogodku ali če se to zgodi vsakih nekajh mesecev, pregled in ginekološka obravnava ni potrebna, če je ciklus res pomembno moten in se zadeve ponavljajo prepogosto, pa drugače kot pri ginekologu zadeve ni mogoče urejati.
Pozdravljeni,
Stara sem 26 let, menstruacije imam redne že vsa leta, prejšnji mesec pa se mi je zgodilo, da sem par dni po koncu menstruacije dobila izcedek, ki je bil po opisu na spletnih straneh najverjetneje ovulacijski. Zanima me, koliko dni lahko traja ovulacijski izcedek, namreč pri meni je to tokrat (in tudi prvič) trajalo več kot en teden, končalo pa se je z menstruacijo, ki je prišla 5 dni prezgodaj.
Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav!
spoštovani,
takoimenovani “ovulacijski izcedek” pravzaprav ni pravi izraz, ker ga povzroča visoka raven estrogenov, čeprav je visoka raven estrogenov značilna za različno dolgo obdobje pred ovulacijo (od nekaj ur do nekaj dni) in ob nekaterih stanjih (npr. sindrom PCO nizke stopnje) je lahko raven estrogenov zvišana tudi več tednov, torej nikakor ne tik pred ovulacijo ampak celo brez ovulacije. Izcedek torej ni nobena garancija, da ste imeli ovualcijo.
Spoštovani,
spet se oglašam jaz in vas sprašujem. Moram vam povedat, da sem sedaj dobila res ta pravo M. Prej se mi je od ponedeljka samo “packalo”, tako kot se mi vedno pred M. In sedaj me zanima: Pred 14 dnevi sem mislila, da imam M. Vendar je bila zelo nenavadna (če pogledam pač nazaj). Bilo jo je zelo malo, bolj je bila krvavo obarva sluz, ko pa kaj drugega. A mislite, da bi lahko bila tisto izvenciklična krvavitev, čeprav je bila točno na 30 dan in da je to prava M, ker jo je več, saj pred 14 dnevi bi lahko bila vseh 4 dni, ki sem jo imela, z dnevnim vložkom, ker je bilo bolj opaziti krvavo sluz, ko sem se obrisala. Sem namreč spet zelo prestrašena. Me pa še zanima, koliko psiha vpliva na M?
Hvala in lep dan!
Spoštovani,
prestrašenost je vsekakor nesmiselna. do nereda pač včasih pride, zakaj pa je tudi zgolj retorično vprašanje, ker nanj ni odgovora. Marsikaj vpliva na ciklus, zlasti na hipofizo, ki pravzaprav uravnava ciklus. Vsak hud psihični stres se lahko vplete v reprodukcijsko hormonsko os, motnja v ovulaciji pa potem vodi v motnje krvavitve. Kakorkoli, pri prvem ali občasnem podobnem dogodku ne rabite hoditi k ginekologu, če se bo nered začel kopičiti in ponavljati zaporedoma več mesecev, pa bo verjetno edina možnost obisk ginekologa. Katera krvavitev v zadnjih 2 tednih je bila M in katera ne pa vam žal takole ne znam povedati.
Da se še jaz priključim pri tem vprašanju.Zadnjo m sem imela 27.2. in se je zaključila v četrtek no vsaj tako sem predvidevala do danes, ko sem bila prav presenečena ko se je spet pojavila kri , sicer bolj malo a vendar me zanima kaj bi to lahko bilo , v novembru ss , kt ne jem od avgusta menstruacije na okrog 28 dni v( januarju je bila na 21).Zelo si želim zanosit pa me res zanima kaj bi lahko to pomenilo?
hvala za odgovor…
ne bi vedel. Izvenciklična krvavitev pač. kar ne rabi nujno posebnega razloga. Dovolj je nihanje v vsebnosti hormonov ob stresu, ovulaciji ipd.
Pozdravljeni!
Tudi jaz se obračam na vaš za nasvet.
Stara sem 30 let in imam neredno menstruacijo. Zadnjo M sem imela 9.11 in točno 15 dni kasneje (včeraj) sem opazila rjav izcedek z nekaj sluzi danes zjutraj pa sem začela krvaveti (zelo šibka krvavitev svetlo rdeče barve pomešane s sluzjo).
Z možem si zelo želiva zanostiti in sva imela 4 dni nazaj spolne odnose – v času, ko bi lahko bila ovulacija, mene pa skrbi, ker sem pred dvema dnevoma intenzivneje telovadila (tek, trebušnjaki), da morda nisem predčasno prekinila začetek nosečnosti? Naj omenim, da sem imela že dva SS (nazadnje 3 mesece nazaj), dve leti nazaj pa sem rodila zdravega fantka.
Lepo vas prosim za vaše mnenje,
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
s telesnimi aktivnostmi ne morete vplivati na nosečnost oziroma na zanositev, zato ste glede vsega navedenega lahko povsem brez skrbi.
Pozdravljeni g. dr. Pušenjak!
Stara sem 25 let. Do sedaj sem imela dokaj redne menstruacije. Nekaj let sem jemala KT Logest. Po prenehanju pred cca pol leta se mi je menstruacija sama uredila. Do sedaj. Zadnjo pravo menstruacijo sem imela v začetku novembra in je trajala nekje 5-7 dni. Po enem tednu se mi je pa pojavilo rjav izcedek, malo krvi in sluzi (za dnevne vložke dovolj). Trajalo je cca 6 dni. Prisotno je bilo tudi srbenje nožnice. To je bilo verjetno razdraženo zaradi vložkov pri menstruaciji. Ker potem se mi je po 6 dneh izcedek pojavil še enkrat in sicer najprej kot beli tok, potem rjav in zatem krvav izcedek…sedaj traja tudi že 6 dni. Krvi je bilo kdaj malo več ali manj. Vonj je bolj kiselkast. Vmes naj bi že morala dobiti M, ravno takrat, ko se mi je izcedek prvič pojavil. Glede na to, da so se mi v teh dveh mesecih zgodile velike spremembe v življenju, lahko po do sedaj prebranem in slišanem razmišljam, da gre samo za vmesno krvavitev oz. za hormonsko neravnovesje. Bi lahko to držalo? Naj še to napišem, da me ničesar ne boli, (jajčniki, nimam vročine…)Enkrat je bila v preteklosti že taka krvavitev, tarat sem šla na pregled h ginekologu, mi je vzel bris in ni pokazal ničesar, da bi me lahko skrbelo.
Vseeno pa bi potrebovala še Vaše mnenje. Glede na to da sem trenutno v tujini in mi obisk ginekologa trenutno ni ravno po godu, me vseeno zanima, če je po Vašem mnenju nujno potreben ali lahko še malo počakam in se bodo zadeve umirile in uredile same. Lepo se zahvaljujem in Vam želim topel in prijetno zasnežen dan.
spoštovani,
glede na to, da razen neprijetnega izcedka drugih težav nimate, mislim, da pregled pri ginekologu lahko počaka, razen, če bi bili noseči (če takšna možnost teoretično obstaja, velja preveriti s testom). Sicer pa stres in velike spremembe v življenju lahko zmotijo tudi ciklus, kar ni kaj nevarnega ali pomembnega. Če bi se nered zavlekel oziroma ponavljal 3 mesece ali dalj, za vsak slučaj obiščite ginekologa.