Ovulacija
Pozdravljeni,
Stara sem 31. Od spomladi se trudim zanositi (vem da je normalno, da se zanosi v roki enega leta.. torej sem nekje na polovici) pa vendarle vas sprašujem za nasvet/razlago.
Svoje dokaj “neredne” menstruacije – pojavile so se nekje med 30 in 45 dnem sem s pomočjo inozitola in zamnjšanjem stresa nekako uredila na 30 – 34 dni (zadnje 4 M).
Od kar sem začela cikel bolj spremlajti sem izgubila vsak instinkt kdaj približno bo ovulacija. Ko še nisem delala na naraščaju in nisem imela posebnega fokusa v katerem delu cikla sem, sem ponavadi vsaj približno vedela kdaj imam ovulacijo (špikanje v jajčniku, sluz..). Sedaj so vsi ti znaki izginili, občutek imam da sluzi sploh nimam, špikanja v jajčniku skozi celoten cikel ne zaznam. Probala sem z ovulacijskimi testi, ki pa so vedno negativni (ne vem, ali kaj delam narobej ali nasplošno vrha LH ne dosežem). Sedaj sem v dilemi ali ovulacije sploh imam.. ? Zadnje čase opažam, da dobim rjav izcedek nekaj dni pred M potem M cca.5 dni in potem še ene 4 dni rahlo rjavega izcedka po M.
Ne vem ali je vse skupaj malo psihogeno in se moram enostavno prepustiti toku (kar bi se zelo rada vendar ne gre) dogajanja ali bi na mojem mestu obiskali G.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
se opravičujem, ampak res težko ugibam, kaj se vam dogaja in zakaj. Na splošno je predvidljivost in rednost menstruacij znak, da ovulacije so, te pa se pojavijo 12 do 16 (povprečje 14) dni pred začetkom menstruacije.