otroški dodatek, delo v tujini
Sem mati treh otrok ( jaz in moji trije otroci smo slovenski državljani in imamo stalno prebivališče v Sloveniji) .Dva otroka sta iz prvega zakona in eden iz drugega (drugi mož je hrvaški državljan).Ker sem v Sloveniji ostala brez službe sem sprejela službo na Hrvaškem kjer delam že tretje leto, mož je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje na hrvškem in ne prejema nadomestila. Za starejšo hčerko in sina bivši mož plačuje preživnino. Hčerka (19) bo študirala v Ljubljani , sin (16) obiskuje srednjo šolo prav tako v Ljubljani, najmlajši sin (11) pa bo osnovno šolo tudi letos obiskoval na Hrvaškem. Zanima me ali imam pravico do uveljavljanja otroškega dodatka in kakšno dokumentacijo moram predložiti in kakšne pravice imajo hčerke do državne štipendije
Zakon pravi, da ima pravico do otroškega dodatka eden od staršev oziroma druga oseba za otroka s prijavljenim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Vi ste prijavljeni, zato je najbolje, da izpolnite vlogo http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=424 in jo oddate na “svojem” Centru za socialno delo ali preko e-obrazcev, če imate certifikat.
To naredite na isti povezavi.
Forum je zaprt za komentiranje.