Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja otroška oblačila in revščina

otroška oblačila in revščina

Svoje delo opravljam deloma na terenu in trenutno hodim na kmetije, kamor me pošljejo da uredim popis živali. Tako srečam zelo zanimive ljudi, predvsem kmečke in preproste in njihove zgodbe. In njihove otroke… Ena družina oz. predvsem punčka iz te družine pa mi je dala misliti.
Naj z vami delim srečanje z družino, ki živi nekje v bolj oddaljenem kraju. Do hiše vodi gozdna pot, pripelješ pa se lahko z avtom. Hiša je stara, v hiši takoj opaziš hudo revščino, v kuhinji maksimalna skromnost.
Nove stvari ne vidiš nobene. Saj jo tudi ne more biti, če je le ena delavska plača, pa pet lačnih ust.
Najmlajša punčka bo spomladi stara štiri leta – ravno tako kot moja. Je prikupna, zgovorna in vesela deklica. Šele ko sem gledala njo v tej skromnosti, sem se zavedala kaj vse imamo mi in mi je postala kar hudo.
Ali svoje otroke razvajamo, ker imamo kar precej igrač in nekaj lepih cunj.
V tem nisem nikoli pretiravala, ker smo veliko dobili od nečakov in nosimo ponošene cunje. Vendar ne tako ponišene kot ta ljubki otrok. V tem mrazu jo zunaj zebe, ker niti krpe ne moreje zakrpati vseh lukenj.
Zbrala bom nekaj stvari in jih odnesla tja. Potrudila se bom tudi , da bodo šli otroci na morje za teden dni poleti – tega še nikdar niso videli.
Zanima me, kakšen odnos imate do oblekic za otroke, vidim da nekateri niti ne marajo obleči svojega otroka v rabljena oblačila, drugi imajo le redko kaj novega.
Če morda obstaja kdo, ki ima kaj cunj odveč – ta punčka je stara štiri leta, ena pa devet, za tretjo pa sploh ne vem, ker je ni bilo doma in nisem vprašala.
Mislim da bi jih prav prišli tudi čevlji- sedaj nosi take, kot se jih spomnim, da sem jih kot mala deklica jaz videla na podstrehi stare mame.
Vem da bi rad še kdo pomagal ali pa nima kam z premajhnimi oblekami, nekomu pa bi zelo prav prišle.
Vesela bom če lahko kdo kaj odstopi tej ali pa kateri drugi družini, ki se težko prebija skozi življenje – ozrimo se okoli sebe in jih po svojih močeh pomagajmo. Tako se človek veliko bolje počuti – verjemite.
Pozdravček, Vera

Živjo,
večino oblek kupimo kar v trgovini za rabljena oblačila, nekaj kupijo babice v Addessi, potem se že konča.
Moji otroci so žal še majhni (3 leta), da bi ti lahko konkretno pomagala, zelo pa cenim tvoje opažanje in pobudo, da omenjeni družini tudi zares pomagaš.
Pri nas rabljena oblačila oddamo na RK ali pa kar v trgovino z rabljenimi oblačili, kjer imajo posebno škatlo in mamice lahko izberejo, če jim pride kaj prav.

Veliko uspeha pri akciji ti želim!

Moj otrok je manjši in njegova oblačila ne pridejo v poštev, ker so premajhna. Vesela sem, da si pripravljena pomagati tem otrokom. Priporočam pa, da to zgodbo objaviš na forumu starševski čvek, ker je tisti forum bolj obiskan in bo večji odziv.

Pri nas bi se pa našlo marsikaj,za začetekkakšna bunda,pa kape,rokavice,pa še marsikaj,saj imamo po dveh puncah sedaj fantka in zato…KJE,KAM?

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Pozdravljena Vera!

Zelo pohvalno od tebe, da te stiska te družine ni pustila neprizadeto. HVALA ti, da si!

Ja, Slovenija je že postala revna dežela. Prag revščine je že tako visok, da tudi sama poznam veliko družin, kis i ne morejo privoščit osnovnih sredstev za življenje.

Sama imam tri otroke, ki ponosita oblačila eni za drugim in ker ostane za tretjim triletnikom uporabnega podarim kolegici. Ne boš verjela, da meni prinese rabljena oblačila mamica PETIH otrok, ki veliko oblačil dobi id drugih mamic. Na koncu je tako, da si revni med sabo največ pomagajo, ker tisti z visokimi OD prodajajo otroška oblačila, da bi čimveč zaslužili.

Žal trenutno ne morem pomagat, ker smo sami v finančni krizi.
Oblačila so pa žal premjhna za deklice.
Mogoče bi poslala post še na druge forume.

Lep pozdrav in veliko uspeha pri zbiranju oblačil.

Zelo lepa poteza, draga Vera.

Tudi moji trije so še premajhni, da bi podarila oblekice.

Ampak glede na vsesplošno skromnost pri tej hiši bi pa mogoče lahko odstopila kaj za v kuhinjo. Smo ravno dobili nekaj nove posode, stara je pa še vedno uporabna.

Sporoči, kje bi lahko oddali.

Pozdravljena!
Jaz pa imam precej oblačil za starejšo deklico. Rade volje jih oddam.Oblačila so še lepa kot nova.Pokličeš me lahko na številko 031/366-808

Mi imamo skoraj štiriletnika, ki je velik za petletnika in 7 mesečnico. Pripravljena bi najti tudi stvari primerne za to punčko, npr. bunda, kape, šali, supergice, dve trenirke, majčke , ….. pa nekaj za kak izlet bomo tudi nabrali. Mogoče veš za številko čevljev……………

Dajmo se organizirati in naredimo dobro delo. Ali boš dala naslov, kam se stvari odpeljejo, ali boš sama poskrbela za to, mi ti pa dostavimo.

Res žalostno……….

Lp, Serga

Prosim če mi kako javiš, kam in kje, bi rada poklonila nekaj oblačil, saj imam sama tudi deklice, ki so stvari prerasle…

Zdravo

Tudi jaz lahko podarim nekaj stvari. Moja punčka je stara šele 15 mesecev, vendar pa je dobila kar nekaj rabljenih stvari za 4 leta starosti, tako da jih lahko odstopim, ker ji bom sama lahko kupila nove, ko bo prišel čas za to. Poleg tega pa lahko oddam tudi nekaj igrač za punčko-barvanko, puščico z barvicami, ksilofonček in enega medvedka-igrače so popolnoma nove in nerabljene. Sporoči kam lahko vse to dostavim oz. najbolje, da mi sporočiš svoj e-naslov, pa se bova dogovorili.

Lp

Tarin

Zdravo!

Pridružila bi se ti in tej družini poslala paket. Lahko sporočiš naslov?

ija

doma imam 6 letnika, imam še nekaj njegovih oblačil, ki so mu premajhna, tudi kakšni čevlji bi se našli, ponavadi dam sosedovim, ki imajo 3 otroke in je tazadnji manjši od našega, zato oblačil ni dosti, bi se pa našle tudi igrače, javi mi naslov, oz. kam
vesela bom, če bom lahko vsaj malo ponagala
lp

Kaj pa kakšne igrače? Bi jim tudi te prišle prav? Kam poslati?

LP

IrenaK

Pozdravljene dobre duše.
Hvala za lep odziv in razmišljam kako se naj organiziram. Res pa je, da poznam še več družin, ki bi jim taka pomoč prav prišla. Denarja zaenkrat ne bi zbirali, stvari pa. Ravnokar me je tudi ena mamica spraševala če imam še kaj oblekic za dojenčka…
Naj povem, da sem šla v trgovino z rabljeno otroško opremo Smrkolin na Celovški cesti v Ljubljani, da bi nakupila nekaj stvari za to družino in gospe tudi povedala zakaj rabim. Lastnica je zelo topla osebnost in je še sama ponudila da odda nekaj oblačil. Iskrena hvala tudi njej. Pravi, da lahko stvari, ki jih več ne potrebujete oddate tudi pri njej.
Predlagam da mi pišete na mail [email protected] ali pa pokličete na 01 5819 201 ali 041 789 601, da se dogovorimo kako bi prišli skupaj. Lahko pa zapakirate paket in pošljete na naslov Draga 40, 1000 Ljubljana.
Jaz sem veliko doma, ker sem se tako odločila zaradi otrok in imam čas, da se s tem ukvarjam in lahko kam pridem tudi iskat, če le ni predaleč.
Jutri grem do te družine in jih lahko povprašam kaj jim bi prišlo še prav.
Iskrena hvala za pripravljenost.
Verjamem, da dobro dela dobro in občutek sreče je ob tem res lep.

Vera Jarh Avšič

BRAVO VERA, ZELO LEPO OD TEBE ZARES SI DOBRA DUŠICA. Samo , da vas spomnim, da ne smete pozabiti najpomembnejše to je eno veliko škatlo KONDOMOV za očeta, ki “ne zna ” pravilno načrtovati družino. Uboge punčke , smilijo se mi otroci…

TI SI EN VELIK REVEŽ …

Pozdravljeni Vera!
Imam 6 letno punčko in 14-letno najstnico in bi lahko odstopila kar nekaj oblačil za starost 4 leta in 9 let. Zanima me samo, ali je naslov, ki ste ga objavili, naslov družine ali vaš in če lahko kar pošljem na ta naslov, ali boste pošiljke kaj pogledali- da ne bodo dobili 5 bund ali kaj podobnega, česa drugega pa nič.
Dosti raje dam konkretni družini, kot pa RK ali Karitasu, ker tam so me nazadnje prav naveličano pogledali, ko sem prinesla celo vrečo oblačil.
LP
Sue1

Zelo pohvalno, Vera. Lepo, da se najde kdo, ki ne misli le nase in na svoje najožje, ampak je pripravljen stopiti v akcijo tudi za koga drugega.

lp Tajna30

Ker sem v zamudi s prebiranjem, se lahko oglasim šele danes.
Pozdravljena, Vera! Z posebnim veseljem sem prebrala tvojo pobudo in pripravljenost na konkretna dejanja. Že dalj časa se namreč ubadam s podobno mislijo, pa nisem našla druge možnosti kot te, da oblačila odpeljem v romsko naselje ob Novem mestu. Sorodnike, znance ali naklučno poznane sem namreč navadila, da oblačil ne zavržejo, ampak jih prinesejo k meni. Sem mati petih deklic in sama izhajam iz družine 6 otrok. Ničesar nam ne manjka in mi tudi v otroštvu ni manjkalo, ampak nosili smo pa vseskozi rabljena oblačila. Tako nadaljujem z rabljenimi oblačili tudi za svoje otroke in nimam nikakršnih predcodkov. Pred kratkim je bila v stiski tudi prijateljica, kam z premajhnimi oblačili. Povedala sem ji za mojo varjanto in so sedaj vsa oblačila pri meni, da jih odpeljem. Tvoja varjanta se mi zdi boljša rešitev, zato te bom še poklicala, da se konkretno dogovoriva. Imam namreč oblačila za vse starosti, prav tako obutev in vse ostalo. Če bo iz tvoje pobude nastalo kaj obširnega, bom še najbolj vesela. Lahko sodelujem s prevozi npr. po Gorenjski, če bo potrebno.
Ljubim življenje!
S spoštovanjem! Irene Ahčin

Pozdravljena Sue

Če bodo res prišla kaka oblačila, jih bom seveda pregledala in če bo kak višek imam že pripravljeno še eno družino, ki se je tudi znašla v stiski.
Če ste pripravljeni pobrskati po omarah in podstrehah bo gotovo vse našlo veselega uporabnika.
Za dostavo stvari me kar kontaktirajte in bomo našli za vse najugodnejši način in cilj bo gotovo dosežen.
Torej le ne pozabit, da moramo od besed priti tudi k dejanjem.

Pozdravček,

Vera

New Report

Close