otroku nenehno “nagaja” nos
Spoštovani!
Moj dvoinpolletnik nenehno toži, da mu nagaja nos. Vsak dan, predvsem zvečer, mu čistim nos s fiziološko razstopino (dam jo v 10-mililitrsko injekcijo), nato piha in občasno mu sekret vlečem ven še z aspiratorjem, ki se priključi na sesalec. Razen tekočine in občasnega “mucka” ven ne potegnem ničesar. Pri tem otrok rade volje sodeluje, ker ga nos res moti. Poleg tega med spanjem smrči.
Na prelged pri ORL sva sicer naročena konec meseca, ker pa mi otrok čisto vsak večer tudi po čiščenju joka, da mu še vedno nagaja nos, in se celo ponoči zaradi tega občasno prebudi, me zanima, če mu lahko kakorkoli pomagam.
Hvala in lep pozdrav,
živa
Spoštovani!
Naša tri in pol letnica v zadnjem tednu čez dan ob teku in skakanju suho pokašlja, slišimo spremembo v njenem glasu.Nos je prehoden in brez izcedka in ima vneto oko. ponoči neritmično in glasno diha (smrči)
Do sedaj je imela pri dveh letih eno vnetje ušes. Letos je imela od septembra do sedaj trikrat prehlad s kašljanjem in izcedkom iz nosu.
Menim, da so to znaki povečane žrelnice in me zanima kako, in če sploh pri otroku lahko zaustavimo razvoj povečane žrelnice?
Kako pomagati otroku, ki ponoči neritmično glasno diha (smrči)?
HVALA ZA ODGOVOR IN LEP POZDRAV,
Spoštovani!
če je žrelnica povečana, sama ne morete nič narediti,da se to naenkrat zmanjša. naj čim več diha skozi usta (če je možno). Ob teku in skakanju vsi dihamo skozi usta in takrat se lahko sluznica dihal posuši in razdraži ter posledično imamo spremenjen glas lai pokašljujemo. Ponoči premaknite glavo, da ni preveč nazaj in da se usta zaprejo – to je vse kar lahko naredite.
LP. drIB.