Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Otrok v vrtcu ne lula

Otrok v vrtcu ne lula

Pozdravljeni!

Težava je sledeča: sin, star 4, 5 let, že tretje šolsko leto zadržuje lulanje v vrtcu. Izgleda takole: zjutraj se doma polula okoli 6.15, potem v vrtcu ne lula, vse do 15h,ko pridem po njega. Napet, trd trebušček, sin v veliki stiski. Odkar je suh (pri 2 letih 10 mesecih) je imel v vrtcu negativno izkušnjo (siljenje na kahlico) , kar se nam je sedaj obrestovalo z nelulanjem v vrtcu in njegovemu absolutnemu zavračanju le-tega. Sin sicer pravi, da noče, ker so tam drugi otroci. Drugače se v vrtcu dobro počuti, se igra, sodeluje.. Z lulanjem drugje (doma, v restavraciji, zunaj..) nima nikakršnih težav. Tudi sedaj ga nihče ne sili, da bi moral lulati v vrtcu, poskušali smo že z marsikatero metodo, vendar nobena uspešna. Omenili tudi pediatru, vendar temu ni namenil posebne skrbi. Kaj lahko in kaj moramo storiti, ker nas zelo skrbi. Hvala za odgovor!

Najprej se poskusite dogovoriti z otrokom in vzgojiteljico, pod kakšnimi pogoji bi šel lulat (brez drugih otrok, vzgojiteljica pred zaprtimi vrati, ipd). V nasprotnem svetujem pogovor pri otroškem psihologu, kajti to res ni v redu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close