Otrok v bolnišnici
Lep pozdrav! Pred časom sem na lastni koži občutila, kako je, če se z majhnim otrokom znajdeš v bolnišnici…. in videla, kako se počutijo otroci, ki v takem stresnem trenutku ob sebi ne morejo imeti staršev. Naše bolnišnice ravnajo zelo različno – zaračunavajo bolj ali manj velike zneske – zelo zelo različne!!!, starši ne dobijo bolniške itd itd. O vsem tem bi rada spregovorila v televizijskem prispevku – in rada bi, da bi z mano delili vašo zgodbo ob hospitalizaciji otroka. Le če bomo o vseh krivicah, ki se ob tem dogajajo, govorili naglas, se bo morda kaj spremenilo. Prosim vse, ki bi mi želeli zaupati vašo izkušnjo, da se mi oglasite na mail. Hvala!!! Saša
Preberite si prosim, moj odgovor:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=151&i=618084&t=618084
Z veseljem vam posredujem podatke, ker ne morem verjeti, kaj se v zdravstvu dogaja. Prijateljica, ki je veliko z otrokom v bolnici, ni nikoli dobila obvestila o znesku, ki ga je poravnal ZZZS. Res pa je, da ni bila v celjski bolnici.
Mene zanima ali te lahko zdravniki proti tvoji volji, da želiš biti ob otroku 24 ur v bolnišnici, star je 5 let in pol, postaviti pred vrata? V naslednjem mesecu mora otrok v Pediatrično bolnišnico na 2c oddelek – alergološki na teste za ugotovitev alergije na penicilin! Otrok že danes doživlja takšne travme, da razmišljam ali bi vse skupaj ovrgla in živela se še naprej ogibala zdravil, ki vsebujejo penicilin! Pomagajte mi!!!
Ko je imela hčerka cepljenje na oddelku (november 2006), sem bila lahko ves čas ob njej – ko je zvečer zaspala sem še malo posedela, zjutraj pa sem prišla že pred sedmo, ko je še spala; nihče me ni grdo gledal ali celo postavil pred vrata.
Sedaj naju čaka provokacija na Sumamed, ki pa jo kar odlašamo…
Lp, T.