Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Otrok slabše sliši

Otrok slabše sliši

Spoštovani

Sin (2leti 3m) slabše sliši – zelo pogosto med pogovorom reče “a?”, smrkav je itak non-stop (po potrebi uporabljamo Operil P, s fiziološko spiramo vsak dan), zadnje vnetje ušes (zdravljeno z antibiotikom) je prebolel v začetku septembra, pred tem (že spomladi) je imel tri vnetja ušes. Vedno, ko smo na pregledu pediatrinja reče, da ima veliko ušesnega masla, in tudi sam mi pogosto reče da ga ušesno maslo moti … Sicer pa z govorom nima težav in zato predvidevam in upam, da kakšne hujše okvare sluha nima. Zanima me, ali je v takem primeru potreben pregled pri ORL? Ali svetujete izpiranje ušesnega masla, ali lahko naredimo kaj sami doma? Slišala sem za A-cerumen kapljice – ali so priporočljive? Za vaš nasvet se vam zahvaljujem.

Sopštovani!

Za ušesno maslo priporočam navadne parafinske kapljice, ki “stopi” maslo in se tako lahko odstrani ali celo sam odteče. Če tudi po čiščenju ušes še vedno slabše sliši, posebej če ima pogosto vnetje ušes, priporočam pregled pri ORL in kontrolo sluha (če ne drugega, vsaj timpanogram).

LP IB.

New Report

Close