Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija otrok se je porezal na steklovino

otrok se je porezal na steklovino

Pozdravljeni.

Nisem našla podobne teme, se opravičujem, če sem spregledala.
Lepo prosim za Vašo pomoč. Mož je bil za trenutek nepazljiv, tako da se je najin skoraj 2-letni sinček danes spotaknil in padel pred kavarno direkt na steklovino (razbit kozarec). Pri tem se je porezal po ustnici, ne hudo, da bi bilo za šivat, ampak dovolj, da je tekla kri. Hitro sem mu z mokrim robčkom brisala rano, vendar razkužila nisem imela pri sebi, tako da rane nisem mogla razkužiti. Vem, da je verjetnost majhna, ampak vseeno me skrbi, ali je možno, da se je moj otroček okužil s hepatitisom, če je mogoče še bila na tisti steklovini slina neznanega človeka? Grozno me skrbi in ne vem, ali bi mogla jutri takoj do pediatra ali bi mogli do zdravnika že prej. Ali ni za delati panike?

Že vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za odgovor!

Lep pozdrav, zaskrbljena mamica

Ran nikoli ne razkužujemo, pač pa jo dobro speremo, lahko tudi pod tekočo vodo. Pri taki poškodbi je okužba s hepatitisom teoretično možna, pa izjemno malo verjetna. Pomembno je, da je rana čista, da je cepljen proti tetanusu (5 valentno cepivo do te starosti 4x, čeprav steklovina sama ni sumljiva za okužbo).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za Vaš odgovor. Sinček je cepljen po programu, rano pa smo čistili z mokrim robčkom (samo to smo imeli pri roki) in je že zaceljena, tako da se niti več ne pozna, kje je bila.

Še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav!

New Report

Close