Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Otrok – izpuščaji predvsem po hrbtu

Otrok – izpuščaji predvsem po hrbtu

Pozdravljeni,

rada bi slišala vaše mnenje, ker s hčerko hodiva že par mesecev k dermatologu in sva dobesedno še vedno na začetku.
Namreč: hčerka je stara leto in pol. Pred cca 5 meseci sem prvič na desni rami opazila okroglo dvignjeno hrapavo kožo, ki se je v enem tednu povečala na velikost kovanca. Dobili sva diagnozo mikrosporija in kremo Lamisil. Zadeva se je v enam mesecu samo drastično poslabšala (razširila praktično povsod, največ po hrbtu).
Ko je bilo najhuje, so se v prizadetih delih naredili tudi mehurčki. Pediater je rekel, da je gfotovo ni mikrosporija in da je baktrijsko obolenje. Dobili sva neke antibiotike v kremi, ki spet niso nič pomagali, ampak se je vse še poslabšalo.

Sama sem imela doma Lotriderm in sem poskusila še s tem (predvedevala sem, da gre za alergijo), zadeva je res pomagala (simptomi so čisto izginili).
Čez teden dni se je zadeva ponovila, vendar pa nisem želela tako majhnemu otroku dajati tako močnega zdravila še naprej.

Pediater ji je sedaj predpisal Fenistil, ki pa tudi ne pomaga – sedaj v tretje je rekel, da gre za alergijo.

Zadeva je že zelo drastična. Otroka srbi, da se spraska do krvi, sploh ker se zadeva kar širi in širi – praktično je že povsod, največ po hrbtu, pa tudi po rokah (ni pa še na glavi).

Vedno huje je. Kaj sploh storiti?

Pozdrav!

cela kolobocija!

Če gre za mikrosporijo se vedno naredi mikološki pregled!
Če gre za bakterijsko okužbo se ne predpiše Fenistil!

Za kaj gre pa vam ne morem povedati, očitno bo potreben pregled ali pa druga diagnostika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close