Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Otrok in covid 19

Otrok in covid 19

    Pozdravljeni!

    Vem, da je o tem veliko govora in tudi veliko dileme oz. še nimamo odgovorov na vsa vprašanja, pa bi vseeno prosila za mnenje oz. vsaj malo pozitivne spodbude v kolikor se da.
    Otrok star 2.5 se je okužil od mene s covid19, ali je to omikrom ne vemo, je pa prva okužba za vse. Znaki niso bili hudi, malo kihanja, zamašen nos in en dan temepratura do 37,3.
    Bojim se posledic virusa za otroka. Na kaj moram biti pozorna. Veliko sem brala, da je kasneje prišlo pri nekaterih otrocih do –  multiorganski vnetni sindrom ali dolgoročnih covid posledic.
    Kaj to pomeni? Na kaj naj bom pozorna pravi čas v primeru, da bi prišlo do tega. Kaj to pomeni za otroka v prihodnje oz. za kasneje v življenju?

    Hvala za odgovor

Multiorganski vnetni sindrom pri otrocih po prebolelem COVID se razvije po nekaj tednih in je kljub r4esnosti izjemno redek.

Znaki:

Večorganski vnetni sindrom pri otrocih – zaplet po preboleli koronavirusni okužbi

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close