otrok in alergija
V naši družini nikoli ni bilo alergij in sem do sedaj zmotno mislila, da se kaže pretežno kot izpuščaji po koži. Trenutno pa se ukvarjamo z morebitno alergijo sina, ki je ravnokar dopolnil tri leta.
Vse skupaj se je začelo lanskega novembra in noče pojenjati. Začelo se je z močnim kašljem, pa smo ga vzeli iz vrtca preden se bi mu kaj razvilo. Bil je en teden doma, stanje se mu je umirilo, po enem tednu vrtca pa ponovno vse od začetka. Po peti ponovitvi sem že nehala šteti in z izjemo dopusta se je vse skupaj ponavljalo na 1-2 tedna.
Začne se z napadi suhega nočnega kašlja, ki se v nekaj dneh stopnjujejo, pojavi se tudi nahod ter včasih vročina. Napadi kašlja so tako močni, da pogosto bruha.
Večkrat smo bili tudi pri pediatru, pa pravi da so pljuča čista in da bo minilo. Pa noče. marca mu je zadeva prešla v bronhitis in je dobil antibiotike (in še to zaradi novorojenčka). Dobili smo tudi zyrtec sirup, ki pa nič kaj ne pomaga. V bistvu sploh ne vem če karkoli zares pomaga (trpotčev sirup, mazilo materine dušice, čaji …) in da prej mine samo od sebe. Za en teden. Vmes sem bila z njim 5 tednov na Lošinju, kjer imajo menda odlično klimo za astmatike. Kašelj in prehlad sta v treh tednih izginila, po vrnitvi v Ljubljano se je kašelj spet nakazal, po odhodu v vrtec pa smo bili v 3 dneh spet tam. Hrano kot povzročitelja smo izključili, prah, pršice, dlako tudi.
Vsa zadeva me počasi že močno skrbi. O tem ne vem nič. Pediater pravi, da bo najbrž prerasel. Pravi, da gre verjetno za kakšno alergijo, ki jo je itak težko ugotoviti in da ti testi pri otrocih ne kažejo realnih rezultatov. Vseeno sem ga naročila v alergološko ambulanto, potrebujem pa kakšen vaš nasvet iz vaših izkušenj. Se vam je godilo podobno? Kako ugotoviti na kaj je res alergičen? Se stanje poslabša, če se ne zdravi? Kako mu lahko zadevo olajšam? Ali lahko ta kašelj preide v kakšno kronično okvaro? Ali res mine?
Hvala za pomoč!
lp
pina
sanja, pozdravljena.
po forumu sem pobrskala na temo bioresonance, pa je tega ogromno in vse skupaj precej nepovezano. za kaj gre? kje v ljubljani ali okolici se je mogoče naročiti?
predvsem sem upala, da se mi bo javil kdo, ki je imel podobne težave. no, verjetno so vsi na dopustu :).
hvala za odgovor,
lp
že večkrat sem bil soočen s podobnimi težavami otrok.
Poglejte si moje prispevke v katerih pišem o Alveu.
V konkretnem primeru bi bilo dobro vedeti ali je vaš otrok edinec, ali je dobil brata, sestro? So se začele njegove težave pred ali po tem? Je otrok pod kakršnim koli pritiskom?
še in še je vprašanj o katerih bi bilo dobro premisliti. Če želite se mi lahko javite osebno.
Pozdrav
Roman