Najdi forum

Otroci s PP in plačilo vrtca

Pozdravljeni!

Te dni vključujemo svojo gibalno ovirano hči v vrtec, ne razvojni temveč običajni.Hčerka ima stalnega spremljevalca. Dobili smo tudi že odločbo o plačilu.
Ali je mogoče kje kaj napisanega,mogoče kak zakon,da mi na podlagi odločbe o dodatku za nego pripada kaj manjši znesek oz.,da pademo v kako nižjo plačilno skupino. Ali je mogoče tudi kakšna druga olajšava glede vrtca? Nekaj sem že našla zgoraj v ” pravicah otrok s PP”, vendar upam, da bi mogoče kdo vedel še kaj več kako je glede tega, ali pa bi mi mogoče kdo od staršev povedal kako je to pri njih urejeno?

Najlepša hvala za pomoč

in lep pozdrav vsem

M.

Jaz sem vprašala pri nas na občini in so mi povedali da odločba nima nobene zveze s plačilom vrtca in da ne vpliva dodatno znižanje plačila vrtca. Vsaj v naši občini ne.
Žal,

Po novem oz predlanskem septembru, so tudi razvojni oddelki prenehali biti priviligirani glede plačila in tako namesto 10% (toliko smo vsi plačali) so starši pričeli plačevati glede na OD.

Nam se je to zdelo absurdno, sploh pa s strani vrtca oz. tamkajšnje računovodje, češ da s temi otroci itak ni nobenih dodatnih stroškov. Meni so šli kar lasje pokonci, pa smo napisali prošnjo z vsemi možnimi in nemožnimi razlagami, kaj moramo s tem otrokom, koliko smo bili v bolnici, na rehabilitaciji, ….priložli vse račune….(od plenic naprej in nazaj, vozičkov…) in prosili, za znižan razred.

Na koncu smo edini imeli še vedno 10% plačilo vrtca. Tako, svetujem ti, da poskusite, ker nimata prav nič za izgubiti. Lahko vam rečejo edino NE.

Sem iz Ljubljane. Jaz sem strokovno mnenje in odločbo o dodatku za nego poslala te gospe, ki nam je izdalo odločbo za plačilo vrtca in nam je znižala plačilo za 1 razred.

Ma1m,

kolikor sem seznanjena, so med občinami razlike. Nekje starši plačajo le del cene, druge plačajo kot redni vrtec, spet drugje jim priznajo “olajšavo” 1 ali 2 plačilna razreda.

Najina ljubezen,
imate mogoče link do spremembe, ki jo omenjate?

Sicer pa bom tole temo dala kot lepljivo:
PROSIM NAPIŠITE:
1 KAKO JE S PLAČILOM RAZVOJNEGA VRTCA V VAŠI OBČINI
2. PROFILE, KI JIH VRTEC IMA (V MISLIM IMAM PREDVSEM LOGOPEDE IN FIZIOTERAPEVTE).

Hvala.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljena ma1m,
mi imamo identično zgodbo. Naša punca, ki je nedonošena in gibalno ovirana bo šla septembra v običajni vrtec stara korigirano 20 mes(dejansko 23).Zanima me koliko je stara vaša, koliko časa je trajal postopek usmerjanja, kdo je spremljevalec. Ali je to kakšen študent, ali zna handling s takim otrokom, morda zna izvajati fizioterapijo in še kaj. Zanima me tudi ali je prisoten ves čas ali le delno. Skratka, prosim pomagajte mi s svojo izkušnjo. Hvala in srečno.

Pozdravljena mash!

Na zasebno sporočilo mi pošljite vaš mail,pa se bova kaj več pogovorile.

Lep dan

M.

New Report

Close