Otrdlina pod piscaljo od pancarja
Zivjo !
Ker je letos fenomenalna zima, pac veliko smucamo ( ze cca 30-35 dni od 1.dec ali celo prej ) in ob menjavi pancarjev letos, ki so na predelu gleznja morda malo bolj ozki, imam tezave.
Kost, ki je na notranji strani stopala, malo pod in naprej pod piscaljo, me tisci in vedno bolj zateka.
Po nekaj dneh zateklina sicer izgine, vendar bolecina ostane na pritisk, ce pa obujem pancarje ponovno, je bolecina prisotna v nekaj minutah, saj je mesto ocitno precej razboleno.
Ker je zunaj spet idealen powder – prsic, bi sel smucati, a nekako vem, da bo peklensko bolelo.
Kaj mi je za narediti, kako pozdraviti. Razen sirsih pancarjev ali razsirjanja le-teh, ne vidim druge resitve, vendar vseeno, tudi ce so sirsi, je to mesto tako razboleno, da bo bolecina prisotna v vsakem primeru, saj me boli zudi v gojzarjih.
Hvala, Cuk , l.1976 , ce to kaj pomaga…
Predel stopala se je zaradi pritiska novih smučarskih čevljev zelo razbolel in potrebno bo nekaj tednov počitka preden boste lahko ponovno smučali brez težav. Svetujem vam da do tedaj razširite čevlje na mestu kjer pritiskajo na stopalo.