Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Otoskleroza in polet z letalom

Otoskleroza in polet z letalom

Spoštovani !

Pred 12-imi leti sem bila operirana na desnem ušesu zaradi otoskleroze, pred enim letom pa zaradi iste diagnoze na levem ušesu. Po dolgem času sem se odločila za potovanje z letalom in zato prosim, če mi lahko svetujete, kako ravnati v letalu glede ušes, saj se za sluh zelo bojim. Ali obstajajo kakšni pripomočki (čepki, ipd.)

Po prvi operaciji sem še enkrat rodila in od takrat opažam, da se mi je sluh že na operiranem ušesu poslabšal, česar nisem pričakovala. V obeh ušesih slišim tudi določene zvoke in šume, ki me kar precej motijo. Kaj to pomeni? Ali lahko pričakujem, da se mi bo sluh poslabšal tudi v meni, ko bo prav tako prihajalo do hormonskih sprememb? Kaj v primeru, če se mi bo sluh zopet toliko poslabšal, da me bo motilo? Ali je možna še kakšna operacija ali je to dokončno?

Hvala lepa za odgovore in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če je drugo vse v redu, se z letalom lahko letite.
Z operacijo se pri otosklerozi ne odstrani pravi vzrok bolezni (to še napreč ne da), zaraditega lahko pričekujemo, da se ta bolezen ponovno pokaže kot pešanje sluha – če je to tako, je potrebna kontrola, da se vidi ali je možna ev. ponovna operacija (če je ta proces globoko v notranjem ušesu, potem op. ne pomaga). Razen ev. operacije pride v poštev le slušni aparat.

LP IB.

New Report

Close