Oteklina v grlu
Pozdravljeni,
zanima me ali res ne obstaja nobeno zdravilo (tablete, pršilo, karkoli,…) kar bi se lahko dalo enoletnemu otroku, da bi se mu zmanjšala oteklina v grlu? Za odrasle namreč obstaja 1000 in ena zadeva za otroke pa nič?
Otroka je dal pediater na testno slikanje ker je sopel že en teden in se je bal, da je nekaj pogoltnil (otrok je drugače normalno funkcioniral in bil brez vročine, le dihal je težje). Slike niso pokazale ničesar nakar se je zdravnik odločil da bo šel s cevkami gledat kaj je noter. Pri posegu se je grlo toliko razdražlo, da bo ekstubaciji otrok ni mogel več sam dihat. Sedaj je na aparatu že 8 dni in vsi samo čakajo da ta oteklina SAMA izgine.
Ali res se ne more dati karkoli, magari propolis ali kaj jaz vem, kakor pa da se samo čaka in je otrok že 8 dni na pomirjevalih in v prisilnem spancu?!
Hvala in lep pozdrav,
Gregor
Spoštovani!
žal, težko vam bom pomagal, ker ne vem kakšna je oteklina in zakaj je nastala, ne vem ali je pediater šel gledat v grlo ali kam nižje (v grlo gledajo ORL zdravniki). Zdravila proti navadni oteklini so (to tudi mi dajemo pri oteklini zaradi vnetja grla – laringitisu). Sigurno je problem bolj resen, če je že tolko dni na aparatu.
LP. drIB.