Najdi forum

Oteklina od šuta kokaina

Dober dan!

Sem odvisnik in intervenozni uživalec heroina in kokaina. Sedaj imam težavo in sicer sem zgrešiu žilo in ceu šut kokaina spustil pribl. 3cm pod komolec. Nastala je velika bula in ta bula kar ne zgine že 2-3 tedne in je zelo boleča. Zanima me kako bi si čim prej lahko sam pozdravil in preprečil okužbo. K zdravniku ne bi šel ker sem imel že enkrat operacijo zaradi podobne stvari, samo da sem takrat imel bulo na stegnu.
hvala!

Pojdi k zdravniku,Matej. Da se cim prej znebiš bolecine in da se pozdraviš.
Pa nic ne cakaj.

Lep pozdrav

Bernarda

sicer kaj?

Sicer dobis brco v rit…

.. Resno!… Kaj se zgodi? Koliko časa pa “lahko” počakaš, da izgine. Kakšne so posledice?

Dajmo si nasvete (ki imamo izkušnje), saj je dr. Krek prezaposlen.

rotim vas… na roki (notranja stran) je precej veliko mesto otečeno in roza barve in po novem še srbi. možno je, da je med šutiranjem h-a šlo kaj mimo, saj je že takoj peklo od citronke in kar po vsh žilah na roki

Mio x hvala!

H.

jaz sem slišala,da se zaradi take bule lahko umre, pa prav kmalu….

Prvo razkuži bulico z alkoholom potem jo pa prepiči z inekcijsko iglo…..
kaj se pa lahko zgodi… ne bodi taka reva

Dr sukalo pa kaj je stabo ???A si ti mal kreten al kaj!!!S takimi zadevami se ni za zafrkavat to ni kurje oko na nogi!!!Lahk se nardi da ti morjo roko odstranit če se bo okužba preveč razvila ……Sicer lahka tud to nardiš kar ti je on reku ampak jest raj nebi….Pejt raj k doktorju!!!

Najbolje je, da si zapomnite sledeče:

1. vbrizgavanje drog je nevarno početje.

prvič: zato, ker nikoli ne vemo koliko droge je dejansko bilo v paketu in katere vrste droge so bile v paketu

drugič: Še posebej je nevarno, če se droge vbrizgavajo z okuženo iglo ali se pri rpipravi uporablja že uporabljen in kužen pribor

tretjič: Če vbrizgate drogo ob žilo seveda nastane vnetje na tem mestu, ki se lahko lokalizira, lahko pa se razširi in so posledice toliko hujše.

četrtič: Z vbrizgavanjem nesterilnih materialov vbrizgate v žilo tudi bakterije, viruse itd.. ki seveda lahko napadejo srčno ovojnico. Večji delci, ki so v tekočini pa zamašijo male žile kjerkoli v telesu.

Torej, kadar opazite oteklino pojdite takoj k zdravniku. potrenbna bo antibiotična terapija in največkrat tudi kirurški poseg.

Zaradi te otekline si lahko ob roko!!!!!!!!!!!!!
Ker pride do vnetje in se ti vname tudi mišica ti lahko roka odmre in če se začne povečevat si lahko ob roko-amputacija. tako da se čim prej spokaj k zdravniku in se ne hecaj s takimi stvarmi. PA KAJ TI BO DROGA RAJE SE ODVADI KER LAHKO ŽIVIŠ TUID BREZ TEGA, IN NIMAŠ TAKIH TEŽAV. ŽIVLJENJE JE SAMO ENO IN ŠE TO JE DRAGOCENO IN GA JE ŠKODA. IMEJ SE TOLIKO RAD PA SE POZDRAVI ZARADI SEBE IN SVOJEGA ZDRAVJA.
VELIKO SREČE

Tole berem in se čudim odzivu sodelujočih, tip se šutira s heroiron in kokainom v žilo in nevem kaj še vse, poleg tega niti pomisli ne, da bi šel k zdravniku za zadevo za katero je lahko že jutri ob roko, pa niti eden še ni omenil, da bi se pa mogoče bilo najbolje odvadit tega SRANJA! ĐIZUS!!!!!

Moj odgovor: Imaš srečo da si staknil tako vnetje in ne kaj hujšega sedaj se pa nehaj s tem sranjem in pejt raje šolo končat, predvidevam da si zabluzil nekje na pol poti do mature?!

Moj post naj bo še tako kritičen, je dobronameren. Vsak dan namreč gledam kako mladi in malo manj mladi, sedaj že popolnoma zavoženi, delajo, kaj delajo, GARAJO! ko črne živine v naši fabriki v štirih izmenah, brez vsake možnosti za kako napredovanje za ušivih 100 jurjev, katerih tričetrt itak zapijejo po šihtu, zraven pa vsak dan nanovo trepetajo za to službo ker bosanci, makedonci, slovaki, ipd. delajo cel mesec za 500E bruto.

Res ne vem, ali je tako težko razumet odraslim ljudem, recimo po 18-tem ali 20-tem da je droga strup, ki ti uniči življenje tako ali drugače in da je edina pot- VEN in to TAKOJ! Me zanima če bi tako lahkomiselno pojedli zeleno mušnico, ki je v bistvu ista stvar, le da je umiranje hitro in neboleče pa še okužit ne morjo nobenega.

Lp

Tam kjer maš otečeno lahko daš mrzel obkladek. In kupi si lokohepan v lekarni za hitrejše celjenje otekine. Ne bi priporočal prebadanja, ker se lahko vse skupaj okuži!

To je zelo lahko reči nekomu, ki ni narkoman. Narkomanu pa je prekleto težko brez droge. Težko tudi kdo sebi prizna, da je narkoman. Kot grejo pijanci po službi na pivce in zapijejo tričetrt plače, tako gredo narkomani občasno na en šus, da je življenje lepše.

Lahko je reči naj se pozdravijo ampak številke o ozdravljenih narkomanih pa vedno govorijo v prid tega, da postanejo pijanci ali kadilci (kar je najman). Neko odvisnost potrebujejo. Tudi, če jim rečeš naj se ozdravijo, te ne bo nihče poslušal.

Neja

Izzy ni tako lahko kot ti misliš. Nikakor ne zagovarjam drogiranja, sovražim ga iz vsega srca, pa vendar je to zelo huda zadeva. Ne gre tako zlahka, kljub močni volji.

NABAVI SI ANTIBIOTIKE CIMPREJ CE NE BOS OSTAL BREZ ROKE

Imam prijatelja, ki je trenutno v komuni. Par let se je tudi njemu to zgodilo vendar v nart.
Odšel je k zdravniku, zmislil se je, da mu je v službi težka paleta pada na nogo, bulo so mu prerezali, vse je steklo ven, dobil antibiotike in konec zgodbe…

LP

Philip

Tud men se je pred leti to zgodilo na nartu,in ker sem si hotla sama zdravit,se mi je nazadnje razširilo na 3x več,pa še eno celo leto sem mogla hodit napreveze vsak dan,res pa je da ponavadi bulica pokne,ven steče gnoj,potem moraš razkužit in povitmampak še vedno svetujem zdravnika,sicer pa vem kako tešk nas je blo tja spravit

Folk vi niste normalni. Nehite z drogami. Na net zdej hodijo 4 leta stari mulci in loh po najbolj enostavni poti pridejo na tako kurčevo stran! Jaz sama mam 6 letnega sina ki na računalniku preživi zelo veliko časa kjer brska po internetu, igra igrice in zaradi ljudi kot ste vi se bojim lastnemu otroku prižgati računalnik. Pa se vi pogajajte s 6 letnikom ki ga ne zanima drugega kot da bi s svojimi prijatelčki igral COD! Pa mimogrede da ne boste mislili da samo nakladam. Tudi sama sem bila na zgrešeni poti iz katere sem se komaj izvlekla. Še danes pa čutim posledice. Za kakršnakoli vprašanja o drogi pa si poglejte naslednji film: Requiem for a Dream (2000)
Besede niso potrebne!

Hubert Selby, avtor knjige, po kateri je bil posnet Requiem For A Dream, najbolj puritanski junk film vseh časov.
http://exiledonline.com/wp-content/uploads/2011/05/hubertselby.jpg

New Report

Close