Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija oteklina in bolečina v nosu po poškodbi

oteklina in bolečina v nosu po poškodbi

Spoštovani,
v noči iz sobote na nedeljo sem imela doma nezgodo. Ko sem po temi šla po stanovanju sem se zaletela v zid. Udarila sem z nosom v steno, od spredaj, z nogo pa sem butnila ob omarico in si odtrgala noht na drugem prstu leve noge.
V prvem trenutku sem mislial, da sem si zlomila nos, ker je bila bolečina tako huda, kmalu za tem pa se je pozornost usmerila v bolečino na nogi. Ko sem zjutraj šla na urgenco so mi oskrbeli prst na nogi, nosu pa nisem omenjala več kot to, da sem se udarila tudi v nos…
Po dveh dneh se mi je začela bolečina v nosu stopnjevati, zatipala sem oteklino v levi nosnici, zunaj pa je vidna le odrgnina. Ta bolečina se vsak dan stopnjuje in širi. Do danes (četrtek ponoči) se mi je bolečina razširila, da čutim glavobol, zobe, bolečino za očesom, v ušesu in to vse v levem delu glave.
Prosim, če mi lahko svetujete kaj naj naredim, saj se mi vedno bolj dozdeva, da to ne bo prešlo samo od sebe.
Hvala za odgovor!

Spoštovani,

potreben bo pregled pri ORL specialistu.

Morda imate hematom nosnega pretina, ki ga je potrebno oskrbeti (sicer lahko pride do propada in deformacije hrustanca).

Če je prišlo do zloma in premika nosnih kosti, je potrebna naravnava- repozicija – najkasneje v 7-10 dneh.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close