Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija oteklina

oteklina

Lepo pozdravljeni!

Danes ponoci mi je zacel rahlo zatekati pretin in pojavila se je precejsnja oteklina in kljuvajoca bolecina po celem nosu. Zadeva je taka da sem imela pred 5 leti septorinoplastiko in lansko leto prometno nesreco, kjer sem dobila top udarec v nos in na tej levi trenutno oteceni strani se vse od nesrece naprej nahaja modrikast flek, ki je rahlo izbocen in malo boli ob pritisku. No sedaj pa je vse to prekrila oteklina in vse skupaj je na otip vroce. Imam obcutek, da je prisoten gnoj. Kam naj se obrnem da bi to sanirali oz. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala za odgovor in LP!

Spoštovani,

nemudoma se odpravite k dežurnemu zdravniku, ki naj glede na stanje presodi o napotitvi k ORL specialistu.

Sodeč po opisu imate lahko furunkel v nosu = zamašena in okužena žleza lojnica ob dlačnem foliklu. V tem primeru bo potrebno izsesati gnoj, odločimo se za intravensko obliko antibiotika proti bakteriji Stafilokok aureus (običajna pri okužbah kože in podkožja). Iz nosu se namreč venski pleteži drenirajo v znotrajlobanjske vene, tako se tudi okužba in strdek lahko širi po tej poti – zaradi tega mora biti zdravljenje bolj agresivno kot pri enakem abscesu / furunklu kje drugje na telesu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Lep pozdrav!

Hvala za hiter odgovor! Danes sem obiskala urgenco in so mi do jutri predpisali samo hlajenje predela in pa vpihovanje Nasonexa. Rekli so da imam precej nabreklo sluznico. Postavili so diagnozo sum na celulitis na septumu. Imela bi se eno vprasanje. Kaksne izkusnje imate s saniranjem mrsa med nosecnostjo? Malo me skrbi ker sem v prvem trimesecju in to mocno omejuje spekter ab. In ker sem v fazi studija zdravstvene smeri, predvidevam da ne bom smela zaceti z oktobrom z vajami na kirurgiji. :/ Tudi jaz sem predvidevala da je kaj takega…samo upala sem, da boste pomirili moje domneve.A zal :/ tako je.

Najlepsa hvala za hitro odzivnost!

New Report

Close