Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija OTEKANJE NOGIC

OTEKANJE NOGIC

Pozdravljeni!
Hčerki, stari 8,5m večkrat v predelu narti oteče nogica. Zanima me če je to zaradi tega ker se že precej postavlja na noge ali je potrebno prej k pediatru. Posvetovalnico imamo 2.2. Jaz sem se namreč rodila z obojestranskim VUR in me skrbi če so težave povezane z ledvicami. Vročine ali drugih znakov kakšnega vnetja nima. Hvala za odgovor, LP[attachment=0]20180104_191411.jpg[/attachment]

Hoja povzroča zmanjševanje tovrstnih oteklin (delo mišic goleni, venske zaklopke, kar pomaga kri in tekočine potiskati proti srcu, saj poznate primere npr. frizerk in dolgotrajne stoje, kar povzroča zastajanje tekočin v spodnjih delih nog, gležnja). Skratka, to ni povezano s tem, da se otrok postavlja na noge. Ledvična bolezen v zmerni in končni fazi povzroča otekline. Če otrok nima in ni imel opažene motnje ledvic (že UZ v nosečnosti) in do sedaj nobenih nepojasnjenih vročinskih stanj ter je bil urinski pregled v starosti 6 mesecev v redu, je verjetnost za bolezen ledvic, ki bi povzročala otekline, izjemno majhna.
Ne morem pa vam pojasniti vzroka, zato se posvetujte z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close