Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Otekanje

Otekanje

Spoštovani!

Že dolga leta, odkar sem prešla 30 leta, pogosto zatekam. V zadnjem letu dni, pa je to zatekanje že prav nemogoče. Zatečejo mi gležnji, tako da visijo preko čevljev, zatečejo mi očesne veke, predsem zgornje, da skorajda visijo preko trepalnic. Zadnje časa pa opažam, prej v glavnem ponoči, sedaj pa tudi že podnevi, čuden občutek v prsnem košu, kakor da bi mi srce čudno razbijalo in pri tem tudi diham bolj plitvo.
Pred časom sem bila pri kardilolgu in na slikanju ledvic in izvidi niso pokazali kaj posebnega. Že od 28. leta imam zvišan krvni pritisk, jemljem zdravila in sem ga uredila, pred leti pa so mi tudi ugotovili difuzno golšo. Ščitnični hormoni so bili na zgornji meji normale. V zadnjem času sem se tudi nekako čudno zredila, kar se naj ne bi, saj se pred pol leta doživela smrt v družini in sem še vedno precej prizadeta. Je lahko, da se mi je zaradi stresa začela kakšna sprememba na ščitnici, ali kaj bi lahko bil temu vzrok.

lp.

lena

Spoštovani!

Otekanje je običajno eden izmed znakov zmanjšanega delovanja ščitnica, kar so pri vas izključili, enako tudi ne gre za srčno popuščanje. Lahko da gre z motnje v obtoku mezge, kar pa je na daljavo težko povedati. Na žalost vam bolj konkretno ne bi vedel odgovoriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close