Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Otečeno lice

Otečeno lice

Dobro jutro,

moje stanje verjetno ne spada pod alergije, a ne vem, kam bi ga vmestil. Je pa sledeče.

Pred dnevi sem normalno obrnil vrat v levo stran, nakar me je v vratu nahitro speklo. Naslednji dan je bilo vse vredu, potem pa se je začela pojavljati bolečina v tistem predelu (na vratu, med brado in pod ušesi). Posledica je dandanes vidna oteklina pod levim ušesom (po 5 dneh) in bolečina na dotik, med gibi pa se čuti kok kakšen krč v vratu.

Svetovanje?

Najlepša hvala.

hja to spada k ortopediji, če je poškodba mišične ovojnice namreč zgleda zabrazgotinjeno tako kot bula. ma na mestu kjer praviš da imaš ti bulo, je možna tudi zatečena bezgavka, ta pa zateče pri vnetjih.

Jutro še enkrat.

Tkivo je normalne barve, le malo nabreklo, se pa prav spomnim, da me je usekalo v vratu ob gibu v levo stran. Predvidevam, da je kriva bezgavka, ali pa kakšna vratna mišica.

lej glede na to da imaš težave, ki te najbrž precej ovirajo pri delu se obrni na izbranega zdravnika. ma če so težave z vratom, potem imaš najbrž tudi zmanjšano moč v roki na isti strani, enako pri gibanju roke (npr. kroženje roke kot pri razgibavanju ramena). je že tako da je nemogoče postavljat možne diagnoze na daleč, celo zdravniku kaj šele laiku, kar smo nekako vsi na tem področju, če nismo ravno zdravniki.

Dan,

obiskal sem zdravnika, imam pa poškodbo na vratni mišici, res smešno, pripetila se mi je med obratom vratu, v bistvu pri nekem čisto vsakdanjem gibu. No, površino si moram masirati s ketanol gelom – antirevmatik, oteklina pa naj bi izginila nekje v 7 dneh.

LP

me veseli da si se odločil za obisk zdravnika, tako sedaj veš kaj je narobe. ma če v 7 dneh redne uproabe ketonal gela ne bo bolje, boš moral nazaj. ma upam tudi da si dobil kaj proti bolečinam, saj bolečine v vratu znajo bit zelo neprijetne in ovirajojče pri delu. pa dobro okrevaj

Večer,

tokrat pišem zadnjič. Danes sem obiskal še drugega zdravnika, lokalnega, ki je postavil drugo diagnozo: vnetje žleze slinavke ali nekaj podobnega, 10 dni po 1 tableto Amoksiklav vsake 12 ur. Tretje diagnoze niti ne bom iskal 🙂

Lahko noč.

zanimivo kako se splača iskat drugo mnenje v roku enega dneva.

New Report

Close