Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Otečena zgornja veka pri dojenčku

Otečena zgornja veka pri dojenčku

Pozdravljeni,
moja 4 mesečna punčka ima že od rojstva izcedek iz obeh očesov. Ker so mi svetovali masiranje solzevodov, sem to izvajala, vendar se je na levi zgornji veki naredila nad notranjem koticku očesa oteklina- kot neka bulica vijolična barve, ki pa ni trda na otip.Iz tega očesa še priteče rumen izcedek, sploh zjutraj in kadar joka, samo zrklo ni rdeče.Sam pritisk na bulico pa ne da neposredno izcedek.Pregled pri okulistu mi je odsvetoval uporabo Tobrexa, ki mi ga je predpisala pediatrinja, ker naj ne bi bilo bakterijskega vnetja,zato ga nisem uporabljala.Dejal je ,da je oteklina lahko nastala kot lokalni odgovor na masiranje. Predpisal mi je Vismed multi gtt kapljice 6-10x na dan. To ji sedaj dajem že en mesec, pa ni izboljšanja,tudi ne vem kako bi te kapljice lahko zmanjšale oteklino.To oteklino ima že več kot 2 meseca.Ali je normalno, da oteklina toliko časa ne izgine? Ali mislite, da je lahko prišlo do kakšne hujše poškodbe pri masiranju, nekajkrat sem masirala tudi samo oteklino(popokanje žilic ali kaj podobnega..) in ali bo to izginilo?Kaj se še da storiti, da bo oteklina izzvenela?
Hvala in lep pozdrav,
Silva

Če prav razumem opisano bulico, se je na veki naredil ječmenček? Pojdite ponovno k pediatrinji na pregled. Običajno grejemo (s toplimi obkladki) in dajemo antibiotično mazilo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close