Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Otečen gleženj in povišana temparatura

Otečen gleženj in povišana temparatura

Že teden dni imam otečen gleženj in povišano temparaturo, tako oteklina kot temparatura nihata. Gleženj od manj otečenega do zelo otečenega, temparatura od 37,2 do 38, ne glede na del dneva. Bila sem pri splošnem zdravniku, poslala me je v laboratorij, kjer sem dala kri. Izvidi krvi so bili v redu. Predisala mi je Naprosin in po potrebi Lekadol.

Naj povem, da sem imela otečene sklepe (oba gležnja in koleno) že enkrat pred cca. 10 leti, bila sem hospitalizirana na infekcijski kliniki, kjer so ugotovili, da imam zaradi ne pravilne uporabe antibiotikov (pred tem sem imela angino) reaktivni artritis. Takrat sem bila na pregledu tudi pri revmatologu, ki je ovrgel sum na revmatoidni artritis.

Razlika med danes in takrat je, da me sedaj gleženj skoraj nič ne boli, takrat so me otečeni sklepi tako boleli, da sem komaj hodila, 10 let nazaj sem imela visoko temparaturo, tudi 39,5 in visoko sedimentacijo.

Sedaj me pa zanima ali se reaktivni artritis lahko ponovi, kar tako iz lepega, sedaj namreč nisem jemala nobenih zdravil. Ali se revma lahko začne na tak način, kot ga opisujem? Ali je možno, da revma poteka brez sedimentacije?

Če kdo morda ve kaj bi to lahko bilo, naj mi prosim napiše.

Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem in vam želim veliko zdravja,
Frida

New Report

Close