OSTEOPOROZA, BOLEČINE V SKLEPIH
Pater Ašič je v eni od svojih knjižic pisal o koristnosti masaže kolkov s šentjanževim oljem. Kura mazanja je sicer dolga, bi pa naj šentjanževka pozitivno vplivala na obrabo kosti.
Če je s tem mislil todi osteoporozne spremembe ne vem, spomnim se, da se je zadeva bolj nanašala na obrabo kosti….v kolikor misliš, da bi bilo lahko to identično mi javi, jaz bom pa pobrskala po knjigi…
Lep dan
Alenka
Alenka, hvala lepa za sporočilo. Mislim, da bi mi ta kura lahko pomagala, na slikanju se je pokazalo, da imam neko napako na kolkih že od rojstva, zaradi tega so se obrabili. Bolijo me tudi drugi sklepi. Operacija ne pride v poštev, ker sem še premlada (42 let). Svetujejo telovadbo, ampak potem me še bolj boli in ne spim nič.
Prosim, če napišeš kako ta kura zgleda.
Osteooporozo pa imam v začetnem stanju, kar je tudi za moja leta prehitro.
Lep pozdrav in hvala.
Malo sem pozna, se opravičujem!
Sem pa našla! Pater Ašič v svoji knjižici Pomoč iz domače lekarne na strani 72 piše sledeče: …….Masiramo od spodaj navzgor in naokrog, zj. in zv. po 20 minut, 1-3 mesece ali še več. Razen šentjanževega olja (ki ga dobimo tako, da sveže cvete šentjanževke namočimo za tri tedne v olivno olje) pomaga tudi masiranje s tinkturo iz divjega kostanja.
Uvod v ta odstavek je zapis po nekem zdravniku (Rudolf Breuss-u), češ, da on smatra, da obrabe hrustanca ni, je le “suhost” hrustanca in da on kosti prej “nategne” potem pa se vrši ta dolga masaža (vsaj 1 mesec)
Zveni sicer čudno, a ker sem imela tudi jaz pred leti velike težave s kolki sem nekaj časa kolke mazala s šentjanževko. Morda kak mesec samo zvečer, ker je to en velik poc. Po masaži v kopalnici sem šentjanževko sprala, ker pa je koža bila še vedno mastna, sem imela za POOBRED posebno spalko. Pa moram priznati, da so se pekoče bolečine nekam pomirle in je bila zadeva pozitivna. Če je bil vzrok pomiritve šentjanževka ne vem. Sem pa zadovoljna!
POIZKUSI