Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje osebje v LJ porodnišnici

osebje v LJ porodnišnici

Imam krasno izkušnjo iz Lj. porodnišnice. Osebje pri sprejemu, v porodni sobi in na oddelku B je bilo prijazno, ustrežljivo in strokovno. To je bilo pred enim letom, vendar sem bila pred mesecem na obisku pri prijateljici in videla iste sestre kot so bile pri meni. Mislim, da je odvisno veliko od same porodnice. Če nadleguje osebje vsako sekundo z drugim navideznim problemom….no ja…vsi so ljudje.

Edina pripomba je ta, da je bilo v sobah vroče, ter, da je eno stranišče in en tuš za 6 žensk premalo….ampak za to ni krivo osebje. Tudi hrana ni taka kot doma….se pa s kakšnim priboljškom preživi, sploh pa sem tedaj bolj malo mislila na hrano:-)

LP

Mene pa zanima, kako ste rodile: sede, leže? Moja prijateljica mi je rekla, da je pri prvem porodu dejansko morala ležat (in da je to veljalo za vse prvorodke – je pa od tega res že 10 let), zdaj pa v materinski šoli govorijo, da imajo take mize, ki se dvignejo in da ženske sedijo. A so to samo obljube ali je res?
lp vsem

to je res – v ljubljani te mize imajo
in jaz ko sem rodila 1. sem se do pol ure preden sem rodila sprehajala okoli, potem pa sem rodila na taki mizi tako da sem skoraj sedela in se ne spomnim nobenih hujših bolečin. imela sem induciran porod in je vse skupaj trajala nekaj več kot 2 uri in pol, a sem prepričana da bi trajalo vsaj še enkrat toliko če bi mogla ležat.

Pa še moji vtisi.
Letos septembra sem prvič rodila in moji vtisi o ljubljanski porodnišnici so zelo dobri.
Od sprejema zjutraj pa potem na oddelku, kjer sem čakala, da se porod prične do tu so bili čisto normalni, brez posebnih prijaznosti. Ko pa sem prišla v porodno sobo od tu pa do odhoda domov pa samo pozitivno in pohvalno za osebje.
Ves čas med porodom oz. čakanjem nanj sta bili prisotni 2 babici, tako da sem vseskozi vedela kako poteka in kako se nas dojenček pripravlja za širni svet. In ko je nastopila ura D in se je naša punčka rodila … ja še celo sestra v porodni sobi me je objemala in se veselila z menoj (na žalost ne vem njenega imena). Prav tako so bili vseskozi zelo prijazni z mojim možem.
No in ko so naju odpeljali na oddelek B (ostali sva 9 dni) je že sestra ob sprejemu bila sila prijazna in tako potem tudi vse ostale. In da ne pozabim glavne sestre Nives na oddelku B. Ženska na mestu … dobrovoljna in nabita s pozitivno energijo.

In NI MI ŽAL da sem rodila v Ljubljani. Zato punce brez strahu.
Pa še to: Ko rodite povejte, da želite na oddelek A,B,C ali D. Tja pač za kamor ste slišale največ pohvalnih besed. Jaz pri drugem porodu vsekakor še enkrat v LJUBLJANSKO porodnišnico in na oddelek B.
Pozdravček.

No, naj tudi jaz povem kaj pozitivnega – rodila sem pred desetimi dnevi. Ravno na tisti dan, ko je bila “svečana otvoritev porodnih sob v barvah” ali karkoli že. Sledila mi je fantastična babica, Beti, mislim, da je veliko pripomogla h temu, da je vse šlo brez težav, čeprav je trajalo malo dlje, kot sem pričakovala – imela sem namreč prešibke svoje popadke (meni se niso zdeli prav nič šibki 🙂 ), nato so me premestili na oddelek C.

In naj takoj povem – čeprav nekatere sestre izgledajo, kot da bi ves čas “grdo gledale”, so vse prav prisrčne in pri volji pomagat ter poklepetat, ko imajo trohico časa. Sploh se ne morem in se nočem pritoževati, saj imam kljub svoji nerodnosti (ne pozabite, da je marsikatera mamica v prodnišnici prvič, sestre so pa tu že leta) same luštne izkušnje z njimi. Sploh nisem zasledila, da bi katerakoli koga “nadirala” ali se nekorektno obnašala.

Konec koncev je pa mogoče odvisno samo od novopečenih staršev, če imajo do sester nevemkakšna pričakovanja – one opravljajo samo svoje delo in po mojem mnenju ga opravljajo dobro. Nekatere se pač bolj posvetijo mamici in otroku, nekatere manj, vendar smo tudi mamice nekatere bolj dovzetne in občutljive in nekatere manj.

New Report

Close