orhideje
Pozdravljeni!
Povejte mi ali je potrebno orhideje presajati? Moje so stare leto in pol oz.toliko časa jih imam. Ena ima še vedno tiste dolge vejice iz katerih potem požene cvet in ima na obeh vejicah nove nastavke za liste. Ostali dve pa sta brez vejic, sem jih odrezala ker so se posušile po odcvetanju. Kaj moram storiti, v kaj naj jih presadim , če je to potrebno.l Sedaj so v tistem lubju.
Hvala.
Orhideje, ki so odcvetele je po letu in pol pametno presaditi! V cvetličarni dobite “posebno zemljo” za orhideje!
Posaditi jih MORATE izključno v tisto zemljo in v nič drugega. Previdno! Če je potrebno (če je veliko korenin) presadite v 1 številko večji lonček, če pa korenin ni veliko samo zamenjajte zemljo!
Postrižite vse odmrle dele korenin /samo odmrle, mehke dele/!
Orhideja vam bo hvaležna, LP Simona
Ko orhidejo previdno potegnete iz starega lončka in odstanite vso zemljo, odrežete vse MEHKE koreninice! Te odmrle koreninice postanejo “prazne” samo še nekakšen ovoj, skratka popolnoma je mehka! Samo tisto odstranite, nič več!
Če so koreninice rjave in trde potem jih pustite na miru, no pomeni, da je koreninica starejša vendar še vedno v svoji funkciji!!!
LP simona